Pizza skoro ako z pizzerie (fotorecept)
Autor receptu: kristinamia
Recept mám od kamaráta a on
ho má tiež od kamaráta, Taliana,
ktorý vlastní pizzeriu v Taliansku,
takže tento recept je terno.
3-4 porcie |
20 minút príprava |
7 minút na 250 °C |
Postup
- Múku, vodu, olej, cukor, soľ a droždie zamiesime a vložíme do vrecka, vytlačíme všetok vzduch, vložíme do misky a takto dáme do chladničky na celú noc.
- Pripravíme si rajčinový základ: rajčiny očistíme a nakrájame a vložíme do hrnca, kde ich varíme do mäkka. Ja som to robila v tlakovom hrnci, lebo som robila rajcinovu stavu a bolo toho viac. Uvarene rozmixujeme a prepasírujeme. Dáme znova variť, pomaly kým nezhustne. Pridáme cesnak, cukor, soľ a bazalku. Mala som iba sušenú.
- Na druhý deň, cesto rozdelíme na 3 alebo 4 časti. Na pomúčenej doske každú časť vyvaľkáme a rukami naťahujeme. Položíme na plech vystlaný papierom na pecenie.
- Potrieme rajčinovým základom a poukladáme ingrediencie. Ja som robila jednu takú chlapskú s klobásou, slaninou, syrom a červenou cibuľou. A druhú so šunkou, syrom, olivami, kukuricou a cibuľou. Pecieme na 250 °C cca 5-7 minut. Hneď po upečení potrieme okraje olejom s prelisovaným cesnakom.
- Robili sme s malou aj takéto maličké. Šunka aj syr sú nakrájané na kocky, je to tak lepšie.
- A takto vyzerala celá dávka.
- Stred tenučký a kraje hrubé chrumkavé.
Dobrú chuť.