Pizza skoro ako z pizzerie (fotorecept)

Autor receptu: kristinamia

Recept mám od kamaráta a on ho má tiež od kamaráta, Taliana, ktorý vlastní pizzeriu v Taliansku, takže tento recept je terno.

3-4
porcie
20 minút
príprava
7 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku, vodu, olej, cukor, soľ a droždie zamiesime a vložíme do vrecka, vytlačíme všetok vzduch, vložíme do misky a takto dáme do chladničky na celú noc.
  2. Pripravíme si rajčinový základ: rajčiny očistíme a nakrájame a vložíme do hrnca, kde ich varíme do mäkka. Ja som to robila v tlakovom hrnci, lebo som robila rajcinovu stavu a bolo toho viac. Uvarene rozmixujeme a prepasírujeme. Dáme znova variť, pomaly kým nezhustne. Pridáme cesnak, cukor, soľ a bazalku. Mala som iba sušenú.
  3. Na druhý deň, cesto rozdelíme na 3 alebo 4 časti. Na pomúčenej doske každú časť vyvaľkáme a rukami naťahujeme. Položíme na plech vystlaný papierom na pecenie.
  4. Potrieme rajčinovým základom a poukladáme ingrediencie. Ja som robila jednu takú chlapskú s klobásou, slaninou, syrom a červenou cibuľou. A druhú so šunkou, syrom, olivami, kukuricou a cibuľou. Pecieme na 250 °C cca 5-7 minut. Hneď po upečení potrieme okraje olejom s prelisovaným cesnakom.
  5. Robili sme s malou aj takéto maličké. Šunka aj syr sú nakrájané na kocky, je to tak lepšie.
  6. A takto vyzerala celá dávka.
  7. Stred tenučký a kraje hrubé chrumkavé. Dobrú chuť.