Piťov plný plech fotorecept
Foto: patroveckypitrs
V tomto jedle sa využijú staré rožky, najlepšie trojdňové.
porcií
príprava
na 210 °C
Suroviny
6 ks staršie |
|
300 g (mortadela hydinová) |
|
300 g |
|
6 ks |
|
1 ks dlhá špicatá |
|
2 PL |
|
200 ml |
|
|
|
|
|
1 PL |
|
|
|
1 KL (bez glutamátu s morskou soľou) |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Pripravím si suroviny. Plech je 31 x 24 cm.
-
2
Sýr strúham na malých okách. Vajcia šľahám s mliekom, kečupom, čili omáčkou, troškou soli, práškovým cesnakom a vegetou. Salámu krájam na štvorce. Papriku prerežem po dĺžke na polovinu a potom krájam na pásiky. Rožky krájam na kolieska hrubé 1.5 cm.
-
3
Plech natriem riadne masťou a posypem strúhankou. Na to ukladám na husto rožky polovinu z množstva.
-
4
Potom rozsypem salámu a papriku všetku.
-
5
Na to posypem polovicou syru a polejem s polovinou šľahaných vajec. Druhu polovinu rožkov máčam vo zvyšku vajec a ukladám na plech. V rohu je to vidieť. Zapnem aj rúru na 210°C.
-
6
Teraz posypem zvyšným syrom a rozlejem zvyšné vajcia po celom plechu.
-
7
Na záver to posypem ešte kukuričnou strúhankou. Tá mi drží sýr potom pekne spolu a pri jedení je ohromne chrumkavá. Dám to do horúcej rúry na 15 - 20 minút.
-
8
Po necelých 20 minútach to bolo pekné zapečené a voňalo to až na dvor. Tak toto sme mali dnes na večeru. Želám aj vám dobrú chuť. Na toto ma podstate inšpiroval kolega varechač @Sracz keď mi poslal recepty za par drobných. Kamarát ďakujem bolo to bars fajne.
Ďakujem za komentár , skús oplatí sa.
Ďakujem za komentár. Ja už mám strúhanky aj na rozdávanie. Tak som začal robiť rožkové variácie.
Ďakujem za komentár , veru chutilo nám to. Plech bol zakrátko prázdny.
Ďakujem za komentár , veď ty si ma na to naviedol s tým pizza chlebom. Tie hríby v tom emaile sú rozprávkové.
Ďakujem za komentár je to veru dobré a jednoduché.
Ďakujem za komentár, niekedy stačí malo napovedať a už viem čo bude dnes na jedlo.
Ďakujem za komentár , tak isto obyčajné rožky a chleba nahrádzam grahamovými rožkami.
Ďakujem za komentár. Máš pravdu dá sa to jesť aj na studeno, ale najsam chutnejšie je to teple a chrumkavé.
Ďakujem za komentár. Vyskúšaj a budeš isto spokojná .
Ďakujem za komentár. Ja mám radšej takéto.
Ďakujem za uznanie a som rád, keď chutilo. Aspoň sa minú staršie rožky.