Foto: tamik
Ľudia jedia aj očami, tak preto tento jednoduchý a nepečený dezert.... :)
porcia
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny.
-
2
Maslo vymiešame s práškovým cukrom dopenista, pridáme žĺtok a päť lyžíc vychladnutej uvarenej kávy. Ešte raz poriadne premiešame.
-
3
Do zvyšku kávy pridáme kryštálový cukor a namáčame do nej piškóty.
-
4
Piškóty ukladáme v jednej vrstve na tanier a nanesieme na ne krém.
-
5
Vrstvenie postupne opakujeme, no v každom ďalšom rade bude menej piškót, aby sa vytvoril ježkov chrbát. Potom poukladáme piškóty okolo celého ježka.
-
6
Nakoniec celý dezert potrieme zvyšným krémom.
-
7
Aby sa nám mandle lepšie olúpali obaríme ich vo vriacej vode. Potom ich rozpolíme.
-
8
Z hrozienok vytvoríme ježkove oči, z polovice piškót nos a nohy a nakoniec rozpolené mandle zapichujeme do dezertu ako ostne. Pred podávaním dáme na dve hodiny do chladničky. Dobrú chuť. :)
Diskusia k receptu