Piškótový ježko (fotorecept)
Autor receptu: tamik
Ľudia jedia aj očami, tak preto tento jednoduchý a nepečený dezert.... :)
Postup
- Pripravíme si potrebné suroviny.
- Maslo vymiešame s práškovým cukrom dopenista, pridáme žĺtok a päť lyžíc vychladnutej uvarenej kávy. Ešte raz poriadne premiešame.
- Do zvyšku kávy pridáme kryštálový cukor a namáčame do nej piškóty.
- Piškóty ukladáme v jednej vrstve na tanier a nanesieme na ne krém.
- Vrstvenie postupne opakujeme, no v každom ďalšom rade bude menej piškót, aby sa vytvoril ježkov chrbát. Potom poukladáme piškóty okolo celého ježka.
- Nakoniec celý dezert potrieme zvyšným krémom.
- Aby sa nám mandle lepšie olúpali obaríme ich vo vriacej vode. Potom ich rozpolíme.
- Z hrozienok vytvoríme ježkove oči, z polovice piškót nos a nohy a nakoniec rozpolené mandle zapichujeme do dezertu ako ostne. Pred podávaním dáme na dve hodiny do chladničky. Dobrú chuť. :)