Piškótový ježko (fotorecept)

Autor receptu: tamik

Ľudia jedia aj očami, tak preto tento jednoduchý a nepečený dezert.... :)

1
porcia
20 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny.
  2. Maslo vymiešame s práškovým cukrom dopenista, pridáme žĺtok a päť lyžíc vychladnutej uvarenej kávy. Ešte raz poriadne premiešame.
  3. Do zvyšku kávy pridáme kryštálový cukor a namáčame do nej piškóty.
  4. Piškóty ukladáme v jednej vrstve na tanier a nanesieme na ne krém.
  5. Vrstvenie postupne opakujeme, no v každom ďalšom rade bude menej piškót, aby sa vytvoril ježkov chrbát. Potom poukladáme piškóty okolo celého ježka.
  6. Nakoniec celý dezert potrieme zvyšným krémom.
  7. Aby sa nám mandle lepšie olúpali obaríme ich vo vriacej vode. Potom ich rozpolíme.
  8. Z hrozienok vytvoríme ježkove oči, z polovice piškót nos a nohy a nakoniec rozpolené mandle zapichujeme do dezertu ako ostne. Pred podávaním dáme na dve hodiny do chladničky. Dobrú chuť. :)