Piškótový zákusok
Piškótový zákusok

Piškótové rezy s venčekmi v makovom kréme fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 9. mája 2020
Piškótové rezy s venčekmi v makovom kréme (fotorecept)
Foto: Izabella929

Opäť som piekla na tento víkend. Tentoraz piškótové rezy s makovým krémom, ktorý som doplnila vanilkovými venčekmi s griotkou.

20
porcií
60 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto (2 x):
4 ks
4 PL
4 PL
1 KL
Krém:
700 ml
8 PL
80 g
200 g
2 PL
3 PL celý
Okrem toho:
podľa potreby
3 PL
200 g (na polevu)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv som pripravila dva rovnaké piškótové korpusy. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.

    Piškótové rezy s venčekmi v makovom kréme (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku som zmiešala s práškom do pečiva a preosiala do vaječného základu, opatrne vmiešala.

    Piškótové rezy s venčekmi v makovom kréme (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie. Cesto som vyliala a zarovnala. Piekla som 10 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Rovnako som pripravila aj druhý piškótový korpus. Upečené korpusy som nechala chladnúť na mriežke.

    Piškótové rezy s venčekmi v makovom kréme (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Krém: Do mlieka som pridala detskú krupicu zamiešala a uvarila hustú kašu. Ihneď som hrniec s kašou postavila do studenej vody, aby kaša rýchlo vychladla. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a pridávala som po lyžici vychladnutú kašu a opäť spolu vyšľahala.

    Piškótové rezy s venčekmi v makovom kréme (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do krému som primiešala griotku.

    Piškótové rezy s venčekmi v makovom kréme (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Napokon som pridala celý mak a krém premiešala.

    Piškótové rezy s venčekmi v makovom kréme (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Krém som rozdelila na dve časti.

    Piškótové rezy s venčekmi v makovom kréme (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na podnos som uložila prvý korpus a natrela som ho horúcim jahodovým lekvárom.

    Piškótové rezy s venčekmi v makovom kréme (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na vychladnutý lekvár som natrela polovicu makového krému.

    Piškótové rezy s venčekmi v makovom kréme (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na krém som poukladala do radu venčeky. Venčeky som doteraz na plnenie zákuskov ešte nepoužila, toto bolo po prvýkrát.

    Piškótové rezy s venčekmi v makovom kréme (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Aby som sa poistila, že zákusok pekne nakrájam, natrela som všetky venčeky griotkou.

    Piškótové rezy s venčekmi v makovom kréme (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Na venčeky som naniesla druhú polovicu krému.

    Piškótové rezy s venčekmi v makovom kréme (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    A zakryla druhým piškótovým korpusom. Koláč som uložila na tri hodiny do chladničky a keď krém stuhol, zaťažila som ho 3 kg cukru a vrátila do chladničky a nechala chladiť celú noc.

    Piškótové rezy s venčekmi v makovom kréme (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu. Vrchný korpus som natrela horúcim lekvárom a keď stuhol, poliala som čokoládovou polevou.

    Piškótové rezy s venčekmi v makovom kréme (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Krajala som na rezy horúcim mokrým nožom. Prajem vám dobrú chuť.

    Piškótové rezy s venčekmi v makovom kréme (fotorecept) - obrázok 15
Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

haji
Opět kouzelné rezy od Izky, může být neděle. Krásná práce, suroviny i fota, kvety macešek krásně doladí. Hmm, s radostí bych ochutnala, mak s griotkou se musí krásně doplňovat. Požehnanou neděli, milá Izi! Děkuji za pěkný receptík, vytvořený s láskou.
45678
@Izka ,co Ty nevykuzlis? :-) nemusela som vidieť, kto pridal recept, vedela som na 100%,ze si to Ty, Tvoj rukopis v umení odprezentovať chutný zákusok nemá obdoby. Mňam, oči by chceli, telo nesmie :-))
izabella929
@45678 (9.5.2020 13:57)
Tak už som musela niečím zamestnať rozum,aby som trošku ovplyvnila ťažké myšlienky...ešte som nerobila s tymi vencekmi....ale jedna naviac chuť okrem maku aj chuť venceka...dobre chute spolu ladia...ďakujem ti veľmi pekne za komentár ..
izabella929
@ haji (9.5.2020 13:20)

Písala som @ háji o suchú...strašné je sucho a napriek tomu sa všade vyseminili a rozkvitli mini sirotky...také su male milucke...
bravcovinka
Venčeky milujem, hlavne kakaové, je to moje najobľúbenejšie pohostenie na každej návšteve, kamaráti ma už poznajú a vždy si spolu vychutnáme pivko a venčeky.

Myslíš, že by sa do tvojich rezov dali použiť aj kakaové venčeky?
1x haji
izabella929
@bravcovinka (9.5.2020 18:47)

Dali by sa použiť,ale sú omnoho krehkejsie ako vanilkové a teda hrozí,že pri krájaní sa rozsypu,,,vyskúšala som a dala som jeden kakaový venček a všetko sa sypalo pri krájaní...ich štruktúra je iná..ďakujem za komentár..
1x haji
mirop
vytvaras uzasne zakusky, no podla mna je trochu skoda, ze do nich casto davas priemyselne spracovane cukrovinky (piskoty, teraz venceky). Podla mna to ten domaci zakusok devalvuje
izabella929
@mirop (11.5.2020 12:50)

Viem veľmi dobre aké je zloženie týchto výrobkov...nerobím to každy deň ,takže som vyskúšala...ale položím ti otázku...bola som v Maďarsku v sukromnom mlyne kde melú obilie len pre farmárov,teda len čo si sám na poli dopestuje...čo myslíš aká je tá čerstvo zomleta psenicna múka podľa teba? Mlynár mi povedal ,ale ty sa môžeš k tomu vyjadriť...tvoj názor ma zaujíma..z čoho sa pecu tie všelijaké
keksíky,ktoré si môžeš kúpiť v nákupných centrách?Pečie si mlynár kvalitný chlieb z tej čerstvo mletej múky?
izabella929
@mirop (11.5.2020 12:50)

Nepeciem s piškótami a keksami každý zákusok...ale položím ti otázku...bola som v Maďarsku s dukromnom mlyne kde mlynár melie múku len od farmarov,ktorí si dopestovali obilie a teda i pšenicu na svojich poliach...mlynár mi povedal aká je tá čerstvo mletá múka z pšenice dopestovanej na jeho poli...odpovedz mi prosím ťa,je tá múka kvalitná a aké sú koláče z tejto múky podľa teba...ja odpoveď poznám ,ale tvoj názor ma zaujíma,lebo ty predsa všetko vieš...
mirop
vzdy krasne zakusky, myslim ale ze pridavanie priemyselne spracovanych cukroviniek ten domaci zakusok devalvuje
jack
Mňam;-) toto by som chcela ku káve.
Nuž čo,ostáva mi ho len urobiť:-)))