Piškótový zákusok
Piškótové rezy s venčekmi v makovom kréme (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Opäť som piekla na tento
víkend. Tentoraz piškótové rezy s
makovým krémom, ktorý som doplnila vanilkovými venčekmi s
griotkou.
20 porcií |
60 minút príprava |
2x10 minút na 180 °C |
Postup
- Najprv som pripravila dva rovnaké piškótové korpusy. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.
- Múku som zmiešala s práškom do pečiva a preosiala do vaječného základu, opatrne vmiešala.
- Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie. Cesto som vyliala a zarovnala. Piekla som 10 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Rovnako som pripravila aj druhý piškótový korpus. Upečené korpusy som nechala chladnúť na mriežke.
- Krém: Do mlieka som pridala detskú krupicu zamiešala a uvarila hustú kašu. Ihneď som hrniec s kašou postavila do studenej vody, aby kaša rýchlo vychladla. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a pridávala som po lyžici vychladnutú kašu a opäť spolu vyšľahala.
- Do krému som primiešala griotku.
- Napokon som pridala celý mak a krém premiešala.
- Krém som rozdelila na dve časti.
- Na podnos som uložila prvý korpus a natrela som ho horúcim jahodovým lekvárom.
- Na vychladnutý lekvár som natrela polovicu makového krému.
- Na krém som poukladala do radu venčeky. Venčeky som doteraz na plnenie zákuskov ešte nepoužila, toto bolo po prvýkrát.
- Aby som sa poistila, že zákusok pekne nakrájam, natrela som všetky venčeky griotkou.
- Na venčeky som naniesla druhú polovicu krému.
- A zakryla druhým piškótovým korpusom. Koláč som uložila na tri hodiny do chladničky a keď krém stuhol, zaťažila som ho 3 kg cukru a vrátila do chladničky a nechala chladiť celú noc.
- Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu. Vrchný korpus som natrela horúcim lekvárom a keď stuhol, poliala som čokoládovou polevou.
- Krajala som na rezy horúcim mokrým nožom. Prajem vám dobrú chuť.