Piškótový zákusok

Piškótové rezy s venčekmi v makovom kréme (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Opäť som piekla na tento víkend. Tentoraz piškótové rezy s makovým krémom, ktorý som doplnila vanilkovými venčekmi s griotkou.

20
porcií
60 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv som pripravila dva rovnaké piškótové korpusy. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.
  2. Múku som zmiešala s práškom do pečiva a preosiala do vaječného základu, opatrne vmiešala.
  3. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie. Cesto som vyliala a zarovnala. Piekla som 10 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Rovnako som pripravila aj druhý piškótový korpus. Upečené korpusy som nechala chladnúť na mriežke.
  4. Krém: Do mlieka som pridala detskú krupicu zamiešala a uvarila hustú kašu. Ihneď som hrniec s kašou postavila do studenej vody, aby kaša rýchlo vychladla. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a pridávala som po lyžici vychladnutú kašu a opäť spolu vyšľahala.
  5. Do krému som primiešala griotku.
  6. Napokon som pridala celý mak a krém premiešala.
  7. Krém som rozdelila na dve časti.
  8. Na podnos som uložila prvý korpus a natrela som ho horúcim jahodovým lekvárom.
  9. Na vychladnutý lekvár som natrela polovicu makového krému.
  10. Na krém som poukladala do radu venčeky. Venčeky som doteraz na plnenie zákuskov ešte nepoužila, toto bolo po prvýkrát.
  11. Aby som sa poistila, že zákusok pekne nakrájam, natrela som všetky venčeky griotkou.
  12. Na venčeky som naniesla druhú polovicu krému.
  13. A zakryla druhým piškótovým korpusom. Koláč som uložila na tri hodiny do chladničky a keď krém stuhol, zaťažila som ho 3 kg cukru a vrátila do chladničky a nechala chladiť celú noc.
  14. Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu. Vrchný korpus som natrela horúcim lekvárom a keď stuhol, poliala som čokoládovou polevou.
  15. Krajala som na rezy horúcim mokrým nožom. Prajem vám dobrú chuť.