Piškótové donuty s gaštanovým krémom
Foto: siuuu
Tvar donutiek sa mi veľmi páči. Pred zimnými sviatkami som si kúpila formu na donuty, pretože som chcela vyskúšať zdravšie brokolicové donuty. K týmto Zobraziť celý popisTvar donutiek sa mi veľmi páči. Pred zimnými sviatkami som si kúpila formu na donuty, pretože som chcela vyskúšať zdravšie brokolicové donuty. K týmto zdravším som sa ešte nedostala (brokolica už čaká v chladničke), zato som už skúšala donuty z piškótového cesta. Tentoraz som chcela vyskúšať donutky plnené, na spôsob zákusku ... www.dobrotynatanieri.blogspot.com.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks (žĺtky a bielky osobitne) |
|
5 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
3-4 PL |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
Krém: | |
250 g |
|
250 g |
|
90 ml |
|
2 PL |
|
1 PL (nemusí byť) |
|
Poleva: | |
100 - 120 g |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Na cesto vyšľaháme bielky so štipkou soli na sneh. Postupne zašľaháme cukor a žĺtky. Jemne vmiešame preosiatu múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva a olej.
- 2
Cesto dávkujeme do jemne pomastenej formy, ktorú položíme na pekáč. Dávala som asi 1-2 mm pod horný okraj. Malo by vyjsť 12 donutov (mám dve formy pod 6 donutov). Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme cca 15 minút (mojej rúre to trvá 15 minút, u vás to môže byť kúsok iný čas - vyskúšame špajdľou). Donuty nechám vo forme úplne vychladnúť až potom ich vyberiem.
- 3
Na krém vyšľaháme rozmrazené gaštanové pyré s mascarpone, cukrom a smotanou. Ja som prichutila aj troškou rumu, keďže som robila iba pre dospelákov. Vychladnuté donuty som prekrojila horizontálne na dve polovice a pomocou cukrárskeho vrecka a hladkej špičky som na spodnú polovicu nastriekala krém a jemne som priklopila druhou polovicou.
- 4
Ja som nemala veľa času na zdobenie, tak som iba pofŕkala roztopenou Gold čokoládou, ktorá má veľmi lahodnú chuť a posypala zlato-bielymi cukrovými perličkami.
Tiež gaštanový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za milý komentár ... Gold čokoládu som skúšala prvý krát, pretože som bola zvedavá ma jej chuť a musím povedať že je výborná - mala som objednanú iba testovaciu veľkosť 250 g a zvyšok čo zostal som doslova zožrala - je lahodná, má takú karamelovú chuť, viac ako klasickej čokoláde sa podobá bielej čokoláde, ale je oveľa chutnejšia, teda aspoň pre mňa ;-)
Předpokládám, že jsi měla tekutú formu, v google ukázalo aj tuhú tabulku.
Mala som také tie čokoládové "peniažky", čo sa používajú na pečenie. Presne túto na foto som mala a fakt výborná bola chuťovo.
Moc děkuji za otevření nových obzorů, foto i sdílení, vážím si toho!
Nemáš za čo milá Haji .. ja tiež veľmi rada skúšam nové veci a rozširujem si vedomosti ;-)
Ďakujem veľmi pekne ;-)