Gaštanový zákusok
Gaštanový zákusok

Piškótové donuty s gaštanovým krémom

siuuu - fotkasiuuu, 18. mája 2020
Piškótové donuty s gaštanovým krémom
Foto: siuuu

Tvar donutiek sa mi veľmi páči. Pred zimnými sviatkami som si kúpila formu na donuty, pretože som chcela vyskúšať zdravšie brokolicové donuty. K týmto Zobraziť celý popisTvar donutiek sa mi veľmi páči. Pred zimnými sviatkami som si kúpila formu na donuty, pretože som chcela vyskúšať zdravšie brokolicové donuty. K týmto zdravším som sa ešte nedostala (brokolica už čaká v chladničke), zato som už skúšala donuty z piškótového cesta. Tentoraz som chcela vyskúšať donutky plnené, na spôsob zákusku ... www.dobrotynatanieri.blogspot.com.

12
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks (žĺtky a bielky osobitne)
5 PL
2 PL
2 PL
1 PL
3-4 PL
1 ČL
 štipka
Krém:
250 g
250 g
90 ml
2 PL
1 PL (nemusí byť)
Poleva:
100 - 120 g
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Na cesto vyšľaháme bielky so štipkou soli na sneh. Postupne zašľaháme cukor a žĺtky. Jemne vmiešame preosiatu múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva a olej.

  2. 2

    Cesto dávkujeme do jemne pomastenej formy, ktorú položíme na pekáč. Dávala som asi 1-2 mm pod horný okraj. Malo by vyjsť 12 donutov (mám dve formy pod 6 donutov). Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme cca 15 minút (mojej rúre to trvá 15 minút, u vás to môže byť kúsok iný čas - vyskúšame špajdľou). Donuty nechám vo forme úplne vychladnúť až potom ich vyberiem.

  3. 3

    Na krém vyšľaháme rozmrazené gaštanové pyré s mascarpone, cukrom a smotanou. Ja som prichutila aj troškou rumu, keďže som robila iba pre dospelákov. Vychladnuté donuty som prekrojila horizontálne na dve polovice a pomocou cukrárskeho vrecka a hladkej špičky som na spodnú polovicu nastriekala krém a jemne som priklopila druhou polovicou.

    Piškótové donuty s gaštanovým krémom - obrázok 3
  4. 4

    Ja som nemala veľa času na zdobenie, tak som iba pofŕkala roztopenou Gold čokoládou, ktorá má veľmi lahodnú chuť a posypala zlato-bielymi cukrovými perličkami.

    Piškótové donuty s gaštanovým krémom - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, fotogenické a jistě chutné donuty. Líbí se mi krém jak složením, tak vizuelně. Gold čokoládu neznám, Pěkné zahájení provozu nové formy!
siuuu
@haji (19.5.2020 04:56)

Ďakujem za milý komentár ... Gold čokoládu som skúšala prvý krát, pretože som bola zvedavá ma jej chuť a musím povedať že je výborná - mala som objednanú iba testovaciu veľkosť 250 g a zvyšok čo zostal som doslova zožrala - je lahodná, má takú karamelovú chuť, viac ako klasickej čokoláde sa podobá bielej čokoláde, ale je oveľa chutnejšia, teda aspoň pre mňa ;-)
haji
@siuuu (19.5.2020 09:20)
Předpokládám, že jsi měla tekutú formu, v google ukázalo aj tuhú tabulku.
siuuu
@haji (19.5.2020 11:01)

Mala som také tie čokoládové "peniažky", čo sa používajú na pečenie. Presne túto na foto som mala a fakt výborná bola chuťovo.


1x haji
haji
@siuuu (19.5.2020 21:17)
Moc děkuji za otevření nových obzorů, foto i sdílení, vážím si toho!
1x siuuu
siuuu
@haji (20.5.2020 07:53)

Nemáš za čo milá Haji .. ja tiež veľmi rada skúšam nové veci a rozširujem si vedomosti ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia