Gaštanový zákusok

Piškótové donuty s gaštanovým krémom

Autor receptu: siuuu

Tvar donutiek sa mi veľmi páči. Pred zimnými sviatkami som si kúpila formu na donuty, pretože som chcela vyskúšať zdravšie brokolicové donuty. K týmto zdravším som sa ešte nedostala (brokolica už čaká v chladničke), zato som už skúšala donuty z piškótového cesta. * Tentoraz som chcela vyskúšať donutky plnené, na spôsob zákusku ... www.dobrotynatanieri.blogspot.com.

12
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na cesto vyšľaháme bielky so štipkou soli na sneh. Postupne zašľaháme cukor a žĺtky. Jemne vmiešame preosiatu múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva a olej.
  2. Cesto dávkujeme do jemne pomastenej formy, ktorú položíme na pekáč. Dávala som asi 1-2 mm pod horný okraj. Malo by vyjsť 12 donutov (mám dve formy pod 6 donutov). Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme cca 15 minút (mojej rúre to trvá 15 minút, u vás to môže byť kúsok iný čas - vyskúšame špajdľou). Donuty nechám vo forme úplne vychladnúť až potom ich vyberiem.
  3. Na krém vyšľaháme rozmrazené gaštanové pyré s mascarpone, cukrom a smotanou. Ja som prichutila aj troškou rumu, keďže som robila iba pre dospelákov. Vychladnuté donuty som prekrojila horizontálne na dve polovice a pomocou cukrárskeho vrecka a hladkej špičky som na spodnú polovicu nastriekala krém a jemne som priklopila druhou polovicou.
  4. Ja som nemala veľa času na zdobenie, tak som iba pofŕkala roztopenou Gold čokoládou, ktorá má veľmi lahodnú chuť a posypala zlato-bielymi cukrovými perličkami.