Pirohy s kačacou pečeňou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
70 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky uvaríme, necháme vychladnúť, nastrúhame a zamiešame s múkou, vajíčkom a so soľou. Vypracujeme cesto, ktoré necháme postáť asi hodinu.
  2. Pečeň nakrájame na kocky, urestujeme ju na cibuľke, cesnaku, osolíme a okoreníme ešte polosurovú, stiahneme ju z ohňa.
  3. Cesto rozvaľkáme, vykrojíme krúžky, okraje potrieme žĺtkom, naplníme pripravenou pečeňou, preložíme, okraje zatlačíme vidličkou a vhodíme do vriacej vody. Po vyplávaní varíme ešte asi 10 minút, scedíme a premiešame s maslom.
  4. Medvedí cesnak rozmixujeme s kvapkou olivového oleja a potom zamiešame do kyslej smotany. Šampiňóny urestujeme na olivovom oleji s pretlačeným cesnakom, so soľou a s korením. Dozdobíme nasekanou mladou cibuľkou.