Pirohy s kačacou pečeňou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
70 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Zemiaky uvaríme, necháme vychladnúť, nastrúhame a zamiešame s múkou, vajíčkom a so soľou. Vypracujeme cesto, ktoré necháme postáť asi hodinu.
- Pečeň nakrájame na kocky, urestujeme ju na cibuľke, cesnaku, osolíme a okoreníme ešte polosurovú, stiahneme ju z ohňa.
- Cesto rozvaľkáme, vykrojíme krúžky, okraje potrieme žĺtkom, naplníme pripravenou pečeňou, preložíme, okraje zatlačíme vidličkou a vhodíme do vriacej vody. Po vyplávaní varíme ešte asi 10 minút, scedíme a premiešame s maslom.
- Medvedí cesnak rozmixujeme s kvapkou olivového oleja a potom zamiešame do kyslej smotany. Šampiňóny urestujeme na olivovom oleji s pretlačeným cesnakom, so soľou a s korením. Dozdobíme nasekanou mladou cibuľkou.
|