Piri-piri kura

australanka - fotkaaustralanka, 5. marca 2014

Jeden z mojich oblubenych receptov. Kura chutna uzasne. Kupujem zasadne domace, ale to uz je na Vas. Dobru chut!

4
porcie
10 minút
príprava
90 minút
na 170 °C

Suroviny

marináda na kura:
4 strúčiky
4 cm nastrúhať
1/4 pohara
1/2 pohara
1-2 ks
1 ČL
1 ks (1,6 kg)




Postup

  1. 1

    Vsetky prisady na marinadu spolu dobre premiesame, sol a korenie pridame podla chuti

  2. 2

    Kura si polozime na prsia a rozkrojime na chrbate, chrbtovu kost mozeme vyrezat, ale ja som ju tam nechala. Umyjeme a osusime. Potrieme dobre marinadou. Rozlozime na plech.Ked mame cas, nechame aspon 1 hod. marinovat. Pecieme na 170 asi 1 1/2 hod.

  3. 3

    Je vyborne s ryzovym salatom a dnes som robila aj quinoa s tabouli s pecenym sladkym zemiakom a limetkou. Skuste, neolutujete.

    Piri-piri kura - obrázok 3

Diskusia k receptu

eviana
Ja som nenašla ani jeden karcinogén, mne sa toto jedlo veľmi páči :)
eviana
aaaale šak to medom, ten sa zvykne tak do čokoládova vyfarbiť... to neee karcinogén, žiadne uhlie :)
australanka
To vypada pripalene, ale vobec nie je. Fotka bohuzial nevysla. Petrzelka je nasekana a strati farbu. Ja neznasam zhorene. Osobny nazor, skus a uvidis.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia