Postup
-
1
Lístkové cesto dáme na jemne pomúčenú dosku a rozvaľkáme ho do tvaru štvorca veľkosti 40x40 cm
- 2
Prebytočnú múku ometieme preč a rádielkom rozdelíme na 16 dielov. Na každý dáme lyžičkou kôpku tvarohovej plnky. Tú spravíme z tvarohu, jedného žĺtka, cukru a krupice.
- 3
Každý štvorček krížom preložíme a pritlačíme.
- 4
Položíme ho hladkou stranou naplnenou tvarohom na pracovnú plochu, cíp preložíme a pritlačíme.
- 5
Potom preložíme oba bočné cípy a pritlačíme.
- 6
Tým koláč uzatvoríme a položíme na plech spojom nadol. (hladkou stranou hore) Vrchnákom z rumu, alebo inej fľaše urobíme v strede hlbokú jamku, skoro až na dno a do nej vložíme kúsok lekváru a prstom ho pritlačíme, aby pri pečení nevypadol, lebo cesto naskočí.
- 7
Druhým žĺtkom cesto namažeme a koláčiky posypeme drobenkou. Drobenku robievam následovne: 10 deka masla, 10 deka práškového cukru a 250 g hladkej múky spolu s jedným žĺtkom a jedným vanilkovým cukrom. Je toho viac, čo nepoužijem, dám zamraziť a použijem na iné koláčiky.
- 8
Vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme asi 20 minút.
- 9
Ešte jednoduchší spôsob je len s plnkou, bez lekváru - uzavretý koláčik namočíte do bielka. Potom do drobenky... A dáte na plech...pečiete tak isto. Máte fantastické buchty!
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu