Pindruše

Autor receptu: alique

Postup

  1. Lístkové cesto dáme na jemne pomúčenú dosku a rozvaľkáme ho do tvaru štvorca veľkosti 40x40 cm
  2. Prebytočnú múku ometieme preč a rádielkom rozdelíme na 16 dielov. Na každý dáme lyžičkou kôpku tvarohovej plnky. Tú spravíme z tvarohu, jedného žĺtka, cukru a krupice.
  3. Každý štvorček krížom preložíme a pritlačíme.
  4. Položíme ho hladkou stranou naplnenou tvarohom na pracovnú plochu, cíp preložíme a pritlačíme.
  5. Potom preložíme oba bočné cípy a pritlačíme.
  6. Tým koláč uzatvoríme a položíme na plech spojom nadol. (hladkou stranou hore) Vrchnákom z rumu, alebo inej fľaše urobíme v strede hlbokú jamku, skoro až na dno a do nej vložíme kúsok lekváru a prstom ho pritlačíme, aby pri pečení nevypadol, lebo cesto naskočí.
  7. Druhým žĺtkom cesto namažeme a koláčiky posypeme drobenkou. Drobenku robievam následovne: 10 deka masla, 10 deka práškového cukru a 250 g hladkej múky spolu s jedným žĺtkom a jedným vanilkovým cukrom. Je toho viac, čo nepoužijem, dám zamraziť a použijem na iné koláčiky.
  8. Vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme asi 20 minút.
  9. Ešte jednoduchší spôsob je len s plnkou, bez lekváru - uzavretý koláčik namočíte do bielka. Potom do drobenky... A dáte na plech...pečiete tak isto. Máte fantastické buchty!