Pikantné tortičky z baklažánu (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Zaujímavý, chutný, u nás veľmi obľúbený recept pre jemnú chuť placičiek poliatych ostro- sladko- kyslo-pikantnou omáčkou....

4
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Bravčovú panenku posekáme sekáčikom, veľkým nožom, alebo pomelieme na mlynčeku. Ja som zvolila sekanie nožom. Osolíme a zmiešame s 1/2 PL ryžového vína.
  2. Na tento pokrm potrebujeme podlhovasté tenšie plody baklažánov. Ak zoženieme len veľké plody, poodkrajujeme šupku hrubšie na kolieska potrebnej veľkosti. Baklažány ošúpeme a porežeme na kolieska s priemerom asi 4cm a hrubých 1cm. Baklažány uprostred pozdĺžne narežeme ostrým nožom, ale neprekrojíme. Musia byť na jednom konci spojené.
  3. Baklažány naplníme pripraveným mäsom.
  4. Očistíme a ošúpeme pór, ďumbier a cesnak. Posekáme nadrobno.
  5. Očistíme a posekáme na malé kocočky aj papriky a chilli. Nezohnala som čerstvé chilli, tak som použila sušené.
  6. Pripravíme omáčku zmiešaním cukru s octom, sójovou, rybacou omáčkou, ryžovým vínom a 1KL kukuričného škróbu rozmiešanou v 1PL vody.
  7. Vajcia vyšľaháme s 3PL kukuričného škróbu. Vo woku rozpálime olej. Dostatočne rozpálený je vtedy, keď sa tvoria na obrátenom, ponorenom konci varešky bublinky. Kolieska baklažánu rovnomerne obalíme v zmesi z vajec.
  8. Baklažán vkladáme do rozpáleného oleja a každú porciu fritujeme 4 minúty. Vyberieme, necháme odkvapkať a udržujeme teplé.
  9. Olej z woku vylejeme(odložíme a môžeme znovu použiť), zostane len olejový povrch. Vložíme ďumbier, cesnak, chilli a opražíme za stáleho miešania 1/2 minúty. Primiešame papriky a opekáme ďalšiu 1/2 minútu. Primiešame omáčku a 1PL vody. Omáčku prevaríme. Primiešame pór.
  10. Omáčku nalejeme na baklažán.