Foto: bablew89
Jeden z receptov "čo špajza dala", ktorý sme ja a sestra Moončika89 vytvorili. Snažili sme sa, aby to chutilo celej rodinke, a teda aj Zobraziť celý popisJeden z receptov "čo špajza dala", ktorý sme ja a sestra Moončika89 vytvorili. Snažili sme sa, aby to chutilo celej rodinke, a teda aj osadenstvu mužského pohlavia. A musíme povedať, že im chutilo. Ponúkali sme to aj viacerým mužom (našim priateľom) a hoci bežne nemajú radi nič sójové, po tomto si skoro aj taniere polízali :). Vyskúšajte :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si kocky: Do 2 litrov vody dáme rozpustiť slepačí bujón, 1 PL sójovej omáčky, vegetu, 1 ČL (čajovú lyžičku) čierneho korenia a soľ.
-
2
Keď začne vrieť, vložíme sójové kocky a varíme takmer domäkka (cca 12 m).
-
3
Precedíme kocky (nežmýkame), ale POZOR!, vývar z kociek si odložíme, lebo ho ešte použijeme.
-
4
Príprava omáčky: Na oleji speníme cibuľku do sklovita, pridáme nadrobno nakrájanú chilli papričku a spolu asi minútku orestujeme.
-
5
Pridáme mletú papriku a 1/2 PL čierneho korenia. Premiešame a pridáme pretlak.
-
6
Potom vlejeme vývar z kociek (cca 1 liter), privedieme do varu a krátko povaríme.
-
7
Medzitým si trochu odoberieme, vymiešame s vrchovatou lyžicou múky a vlejeme do hrnca na zahustenie. Necháme zhustnúť.
-
8
Pridáme 1/2 PL sójovej omáčky, horčicu a predvarené sójové kocky.
-
9
Necháme dovariť do požadovanej hustoty. Dochutíme soľou, paprikou a korením. Premiešame a môžeme podávať so zemiakovou kašou, ryžou alebo hriankami. Nám sa osvedčila najmä zemiaková kaša :)
-
10
TIP! Skúšali sme tento recept aj so šampiňónmi alebo kombinované s mäskom. Tieto suroviny sme pridávali na začiatku k cibuľke. Je to takisto veľmi chutné. Prajem(e) DOBRÚ CHUŤ ;)
Diskusia k receptu