Pikantné sójové kocky

Autor receptu: bablew89

Jeden z receptov "čo špajza dala", ktorý sme ja a sestra Moončika89 vytvorili. Snažili sme sa, aby to chutilo celej rodinke, a teda aj osadenstvu mužského pohlavia. A musíme povedať, že im chutilo. Ponúkali sme to aj viacerým mužom (našim priateľom) a hoci bežne nemajú radi nič sójové, po tomto si skoro aj taniere polízali :). Vyskúšajte :)

6-8
porcií
5 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si kocky: Do 2 litrov vody dáme rozpustiť slepačí bujón, 1 PL sójovej omáčky, vegetu, 1 ČL (čajovú lyžičku) čierneho korenia a soľ.
  2. Keď začne vrieť, vložíme sójové kocky a varíme takmer domäkka (cca 12 m).
  3. Precedíme kocky (nežmýkame), ale POZOR!, vývar z kociek si odložíme, lebo ho ešte použijeme.
  4. Príprava omáčky: Na oleji speníme cibuľku do sklovita, pridáme nadrobno nakrájanú chilli papričku a spolu asi minútku orestujeme.
  5. Pridáme mletú papriku a 1/2 PL čierneho korenia. Premiešame a pridáme pretlak.
  6. Potom vlejeme vývar z kociek (cca 1 liter), privedieme do varu a krátko povaríme.
  7. Medzitým si trochu odoberieme, vymiešame s vrchovatou lyžicou múky a vlejeme do hrnca na zahustenie. Necháme zhustnúť.
  8. Pridáme 1/2 PL sójovej omáčky, horčicu a predvarené sójové kocky.
  9. Necháme dovariť do požadovanej hustoty. Dochutíme soľou, paprikou a korením. Premiešame a môžeme podávať so zemiakovou kašou, ryžou alebo hriankami. Nám sa osvedčila najmä zemiaková kaša :)
  10. TIP! Skúšali sme tento recept aj so šampiňónmi alebo kombinované s mäskom. Tieto suroviny sme pridávali na začiatku k cibuľke. Je to takisto veľmi chutné. Prajem(e) DOBRÚ CHUŤ ;)