Pikantné kuracie prsia na čínsky spôsob s medom
Foto: patrick
Dlho som váhal čo si pripraviť na dnešný obed no nakoniec vyhralo toto zaujímavé jedlo.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia si prekrojíme vodorovne na polovicu a potom ich nakrájame na kocky. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a korením piatich vôní, pridáme trošku sezamového oleja, dobre do mäsa vmasírujeme a necháme chvíľu odstáť.
- 2
Ryžu prepláchneme studenou vodou, dáme do hrnca, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, pridáme badyán a 2 kardamónové semienka pre vôňu. Zalejeme so 150 ml vody, prykrijeme pokrievkou a privedieme k varu. Potom plameň stíšime a necháme pomaly variť 10 minút.
- 3
Na panvici si rozpálime olivový olej a pridáme do nej nakrájané mäso. Pražíme na najväčšom plameni. Po chvíli pridáme trochu sójovej omáčky a premiešame s mäsom. Keď máme mäso skoro urobené malo by začínať byť aj chrumkavé tak pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a aj ten opražíme.
- 4
Po tom ako sa nám ryža varila 10 minút vypneme plameň a vyberieme badyán a kardamón (už splnili svoju misiu), pridáme mrazenú zeleninu, premiešame s ryžou a necháme na sporáku zakryté pokrievkou. (v hrnci je dostatok tepla na to aby sa zelenina spravila)
- 5
Keď máme mäso hotové tak do panvice ešte prilejeme glazúru z medu, kečupu, limetky a chili omáčky a všetko mäso v nej obalíme a necháme na sporáku ešte zo 2 minútky zľahka skaramelizovať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu