Pikantné krémové zeleninovo-kuracie karí (fotorecept)
Autor receptu: eviana
Nie je to kari v pravom slova zmysle... ja viem, ale toto jedlo jednoducho milujeme...je síce trošku náročnejšie na krájanie použitých surovín, ale inak celkom rýchle a jednoduché a vzhľadom na množstvo použitej zeleniny, ktorú možno do nemoty variovať, aj krásne farebné a zdravé :)
10 porcií |
25 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Deň vopred si naložíme kuracie prsia do marinády z Red curry pasty a oleja
- ...ktorá vyzerá nejak takto:
- Kuracie mäso nakrájame na rezančeky a prekladáme marinádou... Takto naložené mäso necháme cez noc v chlade - ak nemáme celú noc, tak minimálne cca 3-4 hodiny.
- Táto časť je na celom recepte najnáročnejšia - nakrájať si všetky suroviny na približne rovnaké kúsky - horný rad z ľava do prava: kapusta, mrkva, uchovec bazový alias judášovo ucho; dolný rad: pór, červená paprika, fialová cibuľa
- ...naložené kuracie mäso dáme prudko osmažiť - olej nepridávame, dosť ho je v marináde.
- ...naozaj len krátko - cca 3-4 minúty, kým sa mäsko zatiahne a zbelie (aby sme ho zbytočne nevysušili) - vyberieme ho z hrnca a necháme odpočívať mimo oheň.
- Do výpeku z mäsa pridáme mrkvu a kúsok masla (mne k mrkve nejak automaticky maslo patrí), chvíľočku (cca 2 minúty) podusíme
- ...potom pridáme kapustu, opäť chvíľočku (2 min) podusíme
- ...podlejeme vývarom - ja som dnes nemala, tak som len vodou vypláchla misku, v ktorej bolo naložené kuracie mäso.
- ...pripravíme si dochucovadlá - sójovú omáčku, rybaciu omáčku, solčanku, kari korenie a nasekané chilli papričky (vlastne chilli papričky nie sú nasekané, ale nastrihané - máme na ne špeciálne chilli nožničky - z manikúry, ale používame ich výhradne na strihanie chilli :)
- ...dochucovadlá pridáme k dusiacej sa zelenine
- ...vsypeme judášovo ucho a červenú papriku, minútku podusíme
- ...pridáme fialovú cibuľu a pór
- ...tu by bolo ideálne pridať čerstvú koriandrovú vňať, ale nemala som, tak som nasekala aspoň petržlenovú
- ...pridáme odpočinuté mäso
- ...vlejeme šľahačkovú smotanu (alebo ešte lepšie kokosové mlieko)
- ...časť so zahusťovaním som zabudla fotiť - keď som naliala šľahačkovú smotanu, tak som zarobila lyžicu solamylu s vodou, rozmiešala a vmiešala do masy, nechala prejsť varom, zamiešala a jedlo bolo hotové. U nás ho vždy musím robiť v najväčšom hrnci aký máme :)