Pikantné krémové zeleninovo-kuracie karí fotorecept

eviana - fotkaeviana, 7. júla 2013
Pikantné krémové zeleninovo-kuracie karí (fotorecept)
Foto: eviana

Nie je to kari v pravom slova zmysle... ja viem, ale toto jedlo jednoducho milujeme...je síce trošku náročnejšie na krájanie použitých surovín, ale inak celkom rýchle a jednoduché a vzhľadom na množstvo použitej zeleniny, ktorú možno do nemoty variovať, aj krásne farebné a zdravé :)

10
porcií
25 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 PL
100 ml
4 ks
200 g
50 g
100 g
100 g
1 ks
300 ml
1 PL
1 PL
3 PL
2 PL
250 ml
2 ks
1 PL
1 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Deň vopred si naložíme kuracie prsia do marinády z Red curry pasty a oleja

    Pikantné krémové zeleninovo-kuracie karí (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...ktorá vyzerá nejak takto:

    Pikantné krémové zeleninovo-kuracie karí (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kuracie mäso nakrájame na rezančeky a prekladáme marinádou... Takto naložené mäso necháme cez noc v chlade - ak nemáme celú noc, tak minimálne cca 3-4 hodiny.

    Pikantné krémové zeleninovo-kuracie karí (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Táto časť je na celom recepte najnáročnejšia - nakrájať si všetky suroviny na približne rovnaké kúsky - horný rad z ľava do prava: kapusta, mrkva, uchovec bazový alias judášovo ucho; dolný rad: pór, červená paprika, fialová cibuľa

    Pikantné krémové zeleninovo-kuracie karí (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...naložené kuracie mäso dáme prudko osmažiť - olej nepridávame, dosť ho je v marináde.

    Pikantné krémové zeleninovo-kuracie karí (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...naozaj len krátko - cca 3-4 minúty, kým sa mäsko zatiahne a zbelie (aby sme ho zbytočne nevysušili) - vyberieme ho z hrnca a necháme odpočívať mimo oheň.

    Pikantné krémové zeleninovo-kuracie karí (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do výpeku z mäsa pridáme mrkvu a kúsok masla (mne k mrkve nejak automaticky maslo patrí), chvíľočku (cca 2 minúty) podusíme

    Pikantné krémové zeleninovo-kuracie karí (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...potom pridáme kapustu, opäť chvíľočku (2 min) podusíme

    Pikantné krémové zeleninovo-kuracie karí (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...podlejeme vývarom - ja som dnes nemala, tak som len vodou vypláchla misku, v ktorej bolo naložené kuracie mäso.

    Pikantné krémové zeleninovo-kuracie karí (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...pripravíme si dochucovadlá - sójovú omáčku, rybaciu omáčku, solčanku, kari korenie a nasekané chilli papričky (vlastne chilli papričky nie sú nasekané, ale nastrihané - máme na ne špeciálne chilli nožničky - z manikúry, ale používame ich výhradne na strihanie chilli :)

    Pikantné krémové zeleninovo-kuracie karí (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...dochucovadlá pridáme k dusiacej sa zelenine

    Pikantné krémové zeleninovo-kuracie karí (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ...vsypeme judášovo ucho a červenú papriku, minútku podusíme

    Pikantné krémové zeleninovo-kuracie karí (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    ...pridáme fialovú cibuľu a pór

    Pikantné krémové zeleninovo-kuracie karí (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    ...tu by bolo ideálne pridať čerstvú koriandrovú vňať, ale nemala som, tak som nasekala aspoň petržlenovú

    Pikantné krémové zeleninovo-kuracie karí (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    ...pridáme odpočinuté mäso

    Pikantné krémové zeleninovo-kuracie karí (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    ...vlejeme šľahačkovú smotanu (alebo ešte lepšie kokosové mlieko)

    Pikantné krémové zeleninovo-kuracie karí (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    ...časť so zahusťovaním som zabudla fotiť - keď som naliala šľahačkovú smotanu, tak som zarobila lyžicu solamylu s vodou, rozmiešala a vmiešala do masy, nechala prejsť varom, zamiešala a jedlo bolo hotové. U nás ho vždy musím robiť v najväčšom hrnci aký máme :)

    Pikantné krémové zeleninovo-kuracie karí (fotorecept) - obrázok 17

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
Niečo podobné z kuracích pŕs, zeleninky a aziatskych korenín a prípravkov som robila včera, k tomu široké ryžové rezance. Mám aj karí červ. pastu, na tú som zabudla, škoda, druhý raz ju použijem. Inak, mávajú ju v Lídli ale aj v Bille. A tvoj recept si dám do KK na podruhý raz.
@evanaaa ,@lusinkab ďakujem za Vaše milé slová drahé dámy... @evanaaa , u nás v Šamo už ne je Billa tým čím bývala, kari pastu v nej nedostanem, momentálne ani poriadnu sójovú omáčku nie. V Lidli asi len cez azijsky tyzden... som nejak prehliadla, ale ďakujem za tip :)

Pridaj komentár k receptu: