Pečené kuracie stehná

Pikantné dolné kuracie stehná

Autor receptu: marienka44

Nedávno som kúpila v obchodnom reťazci farmárske dolné kuracie nohy. Boli žltučké a bacuľaté, krajšie ako tie druhé a ešte aj v akciovej cene. Rozhodla som sa ich upiecť.

6
porcií
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Všetky ingrediencie marinády metličkou zmiešame. V pôvodnom recepte bola aj smotana 2 PL (asi sladká) alebo mlieko, čo som vynechala.
  2. Dolné kuracie nohy som umyla a osušila. Dôkladne som ich obalila marinádou a nechala v chlade postáť celé predpoludnie. Čím dlhšie, tým lepšie.
  3. Potom som ich preložila do hlineného rímskeho pekáča, ktorého dno som pokryla cibuľou pokrájanou na mesiačiky. Nádobu po marináde som opláchla vodou a pridala do pekáčika.
  4. Prikryté som piekla asi 40 minút, potom odkryté ešte asi 15 minút. Počas pečenia treba mäsko polievať výpekom. Na záver som zapla aj gril na asi 5 minút, čím stehienka získali peknú hnedú farbu. Mäsko bolo po upečení mäkké, netradičnej chuti a išlo ľahko od kosti. Ako príloha: šťuchané zemiaky a uhorkový šalát.