Pečené kuracie stehná
Pikantné dolné kuracie stehná
Autor receptu: marienka44
Nedávno som kúpila v obchodnom reťazci farmárske dolné kuracie nohy. Boli žltučké a bacuľaté, krajšie ako tie druhé a ešte aj
v akciovej cene. Rozhodla som sa ich upiecť.
6 porcií |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Všetky ingrediencie marinády metličkou zmiešame. V pôvodnom recepte bola aj smotana 2 PL (asi sladká) alebo mlieko, čo som vynechala.
- Dolné kuracie nohy som umyla a osušila. Dôkladne som ich obalila marinádou a nechala v chlade postáť celé predpoludnie. Čím dlhšie, tým lepšie.
- Potom som ich preložila do hlineného rímskeho pekáča, ktorého dno som pokryla cibuľou pokrájanou na mesiačiky. Nádobu po marináde som opláchla vodou a pridala do pekáčika.
- Prikryté som piekla asi 40 minút, potom odkryté ešte asi 15 minút. Počas pečenia treba mäsko polievať výpekom. Na záver som zapla aj gril na asi 5 minút, čím stehienka získali peknú hnedú farbu.
Mäsko bolo po upečení mäkké, netradičnej chuti a išlo ľahko od kosti. Ako príloha: šťuchané zemiaky a uhorkový šalát.