Bravčové rizoto

Pikantné bravčové rizoto

Autor receptu: lenkap00

Pre milovníkov pikantných jedál ideálne, rýchle a jednoduché.

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na menšie kúsky. V hrnci alebo na panvici rozohrejeme masť, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme. Pridamé mäso, orestujeme, podľa potreby premiešavame.
  2. K mäsu pridáme všetky korenie, soľ, vegetu, chilli, cigánsku omáčku a dusíme domäkka. Podľa potreby premiešavame a podlievame troškou vody. Ku koncu pridáme scedený hrášok a mrkvu. Dochutíme podľa svojej chuti. My osobne ľúbime pikantné, ale s Erős Pistom narábame opatrne :) Je to viac-menej dochucovadlo do polievok, ale ani v rizote s tým nič nepokazíte.
  3. Ryžu osobitne urobíme v ryžovariči (vy si ju samozrejme môžete uvariť klasicky v hrnci).
  4. Mäsovú zmes zmiešame s uvarenou ryžou. Rizoto pred podávaním posypeme postrúhaným tvrdým syrom.