Pikantné bravčové medailónky z bravčového malého orecha (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Tento recept ma naučil môj priateľ, sú to pikantné, veľmi šťavnaté a chuťovo vyvážené medailónky, ktoré venujem môjmu milému priateľovi na vareche, ktorým nie je nikto iný ako milovník dobrého mäska a skvelý kuchár - @yogicek :-)

2
porcie
10 minút
príprava
10 opekanie a 10 dus minút
na 80 - 90 °C

Suroviny

Postup

  1. Bravčový orech som umyla, osušila papierovou utierkou, odblanila, vykrojila som malý orech a pokrájala som ho na medailonky o hrúbke asi 1 cm a trocha roztlačila dlaňou, po obvode som ich asi 2 - 3x nakrojila, aby sa pri pečení nekrútili.
  2. Medailónky som osolila a potrela prelisovaným cesnakom,...
  3. ...posypala cayenským mletým korením,...
  4. ...potrela tenkou vrstvou dijonskej horčice a...
  5. ...posypala feniklovými semienkami.
  6. Potom som každý medailónik vložila spodnou stranou do múky a...
  7. ...postupne som ich všetky obalila múkou, ale len na spodku.
  8. V panvici som pomaly rozpustila domácu bravčovú masť.
  9. Pripravila som si Worcestershire sauce.
  10. Do rozpálenej masti som vložila bravčové medailonky najprv pomúčenou stranou dole, opekala som ich prudko, aby sa na spodku vytvorila hnedá kôrčička a počas opekania som ich hojne pokvapkala Worcestershire sauce i okolo a po otočení aj z druhej strany....
  11. ...som ich pokvapkala a opiekla pekne do hneda. Opekala som ich z každej strany cca 4 - 5 minút.
  12. Podliala som ich trochou horúcej vody a prikryté som ich dusila nad stredným plameňom ešte z oboch strán do mäkka - cca 5 + 5 minút. Vznikne úžasne chutná šťavička z mäska a použitých korenín, zahustená opadanou múkou
  13. Podávala som ich horúce, 2 medaillónky na osobu, najlepšou prílohou bola zemiaková kaša.
  14. Medailónky sú šťavnaté, na povrchu chrumkavé, vo vnútri mäkkučké, priam sa rozplývajú na jazyku, majú vyváženú pikantnú chuť všetkých použitých surovín, ktorá dominuje aj v úžasnej a lahodnej šťavičke a tá sa vynikajúco hodí na vrch zemiakovej kaše pod medailónky. @yogicek, je to lahôdka, ktorá ti bude, dúfam, iste chutiť.