Pikantné bravčové medailónky z bravčového malého orecha (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Tento recept ma naučil môj priateľ, sú to pikantné, veľmi šťavnaté a chuťovo vyvážené
medailónky, ktoré venujem môjmu milému priateľovi na vareche, ktorým nie je nikto iný
ako milovník dobrého mäska a skvelý kuchár - @yogicek :-)
2 porcie |
10 minút príprava |
10 opekanie a 10 dus minút na 80 - 90 °C |
Postup
- Bravčový orech som umyla, osušila papierovou utierkou, odblanila, vykrojila som malý orech a pokrájala som ho na medailonky o hrúbke asi 1 cm a trocha roztlačila dlaňou, po obvode som ich asi 2 - 3x nakrojila, aby sa pri pečení nekrútili.
- Medailónky som osolila a potrela prelisovaným cesnakom,...
- ...posypala cayenským mletým korením,...
- ...potrela tenkou vrstvou dijonskej horčice a...
- ...posypala feniklovými semienkami.
- Potom som každý medailónik vložila spodnou stranou do múky a...
- ...postupne som ich všetky obalila múkou, ale len na spodku.
- V panvici som pomaly rozpustila domácu bravčovú masť.
- Pripravila som si Worcestershire sauce.
- Do rozpálenej masti som vložila bravčové medailonky najprv pomúčenou stranou dole, opekala som ich prudko, aby sa na spodku vytvorila hnedá kôrčička a počas opekania som ich hojne pokvapkala Worcestershire sauce i okolo a po otočení aj z druhej strany....
- ...som ich pokvapkala a opiekla pekne do hneda. Opekala som ich z každej strany cca 4 - 5 minút.
- Podliala som ich trochou horúcej vody a prikryté som ich dusila nad stredným plameňom ešte z oboch strán do mäkka - cca 5 + 5 minút. Vznikne úžasne chutná šťavička z mäska a použitých korenín, zahustená opadanou múkou
- Podávala som ich horúce, 2 medaillónky na osobu, najlepšou prílohou bola zemiaková kaša.
- Medailónky sú šťavnaté, na povrchu chrumkavé, vo vnútri mäkkučké, priam sa rozplývajú na jazyku, majú vyváženú pikantnú chuť všetkých použitých surovín, ktorá dominuje aj v úžasnej a lahodnej šťavičke a tá sa vynikajúco hodí na vrch zemiakovej kaše pod medailónky.
@yogicek, je to lahôdka, ktorá ti bude, dúfam, iste chutiť.