Rybacia polievka

Pikantná polievka z kapra (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
70-100 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Papriku a paradajky nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu posekáme nadrobno.
  2. Cibuľu opražíme na rozohriatej masti dozlatista. Pridáme papriku a paradajky. Necháme restovať, potom stiahneme zo sporáka, posypeme mletou paprikou a premiešame.
  3. Pridáme očistené mäso z kapra, pričom filety bez kosti necháme na záver. Osolíme, popražíme, pridáme feferónky, cesnak a podlejeme vodou. Varíme 1–1,5 hodiny na miernom plameni. Po dovarení celú polievku aj mäso prepasírujeme, prípadne dochutíme.
  4. Filety kapra, ktoré sme si nechali na záver, osolíme a vložíme do horúceho halászlé.