Rybacia polievka
Pikantná polievka z kapra (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
70-100 minút príprava |
Postup- Papriku a paradajky nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu posekáme nadrobno.
- Cibuľu opražíme na
rozohriatej masti dozlatista. Pridáme
papriku a paradajky.
Necháme restovať, potom stiahneme zo sporáka,
posypeme mletou paprikou a premiešame.
- Pridáme očistené mäso z kapra, pričom
filety bez kosti necháme na záver. Osolíme,
popražíme, pridáme feferónky, cesnak a podlejeme
vodou. Varíme 1–1,5 hodiny na miernom
plameni. Po dovarení celú polievku aj mäso prepasírujeme,
prípadne dochutíme.
- Filety kapra,
ktoré sme si nechali na záver, osolíme a vložíme
do horúceho halászlé.
|