Zeleninová nátierka
Zeleninová nátierka

Pikant - paprikovo-paradajkový krém s červenou cibuľou fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 4. septembra 2020
Pikant - paprikovo-paradajkový krém s červenou cibuľou (fotorecept)
Foto: gordonko

Dostali sme za pohárik pikantu a tak sme sa rozhodli, že aj my si spravíme. Recept, ktorý sme k tomu dostali, som si trochu upravil.

45 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
2 kg mäsité
1 kg
4 ks
3 dcl
1 dcl
2 PL
300 g
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Potrebné suroviny - cibuľa červená, aby bola lepšia farba, inak je to jedno.

    Pikant - paprikovo-paradajkový krém s červenou cibuľou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zeleninu rozkrájame, vyčistíme papriky - feferónky som dal aj s jadierkami, rozkrojené rajčiny potom nestriekali pri mletí... Zeleninu pomelieme na mäsovom mlynčeku - mixér by to rozsekal na kašu.

    Pikant - paprikovo-paradajkový krém s červenou cibuľou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do pomletej zmesi pridáme vegetu, soľ, cukor, ocot , premiešame a varíme v hrnci s dvojitým dnom, aby nám to nepriháralo. Za občasného miešania varíme 2 hodiny. Potom pridáme 1 dcl oleja a varíme ďalšiu hodinu - teraz už miešame skoro nepretržite, lebo zmes je hustejšia a prskance z hrnca by nás popálili na rukách.

    Pikant - paprikovo-paradajkový krém s červenou cibuľou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po troch hodinách sa nám vyvarili 2/3 tekutiny a zostala jemne hustá zmes, ktorú dáme do čistých pohárov a uzatvoríme viečkami.

    Pikant - paprikovo-paradajkový krém s červenou cibuľou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Poháre otočíme hore dnom a zabalíme do deky... A máme hotovo.

    Pikant - paprikovo-paradajkový krém s červenou cibuľou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    DOBRÚ CHUŤ

    Pikant - paprikovo-paradajkový krém s červenou cibuľou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu