Jablkový koláč

Perníkový jablkovo-kokosový koláč z hrnčeka (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jednoduchý nenáročný koláčik, mierkou je 200 ml hrnček. Aktuálny na tento predvianočný čas...

28
porcií
30-40 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Vajíčka s kryštálovým cukrom a cukrom s rumovou príchuťou šľaháme mixérom do hustej peny. Postupne striedavo pridávame olej a vlažné mlieko. Vsypeme nastrúhané jablká, kokos, brusnice a zašľaháme. Múku, prášok kypriaci do perníka, škoricu, kakao, sódu bikarbónu preosejeme a varechou zapracujeme do jablkovej zmesi, zľahka premiešame. Mixérom prešľaháme, aby sa všetko spojilo.
  3. Plech 30x40 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vylejeme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov, pečieme 30 minút.
  4. Čokoládu polámanú na menšie kúsky rozpustíme vo vodnom kúpeli. Po rozpustení vmiešame kyslú smotanu, dobre premiešame.
  5. Po miernom vychladnutí na upečený koláč nanesieme čokoládovú polevu a posypeme strúhaným kokosom. Pred podávaním pokrájame na rezy, kocky. Dobrú chuť.