Jablkový koláč
Perníkový jablkovo-kokosový koláč z hrnčeka (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jednoduchý nenáročný koláčik, mierkou je 200 ml hrnček. Aktuálny na
tento predvianočný čas...
28 porcií |
30-40 minút príprava |
30 minút na 190 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Vajíčka s kryštálovým cukrom a cukrom s rumovou príchuťou šľaháme mixérom do hustej peny. Postupne striedavo pridávame olej a vlažné mlieko. Vsypeme nastrúhané jablká, kokos, brusnice a zašľaháme. Múku, prášok kypriaci do perníka, škoricu, kakao, sódu bikarbónu preosejeme a varechou zapracujeme do jablkovej zmesi, zľahka premiešame. Mixérom prešľaháme, aby sa všetko spojilo.
- Plech 30x40 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vylejeme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov, pečieme 30 minút.
- Čokoládu polámanú na menšie kúsky rozpustíme vo vodnom kúpeli. Po rozpustení vmiešame kyslú smotanu, dobre premiešame.
- Po miernom vychladnutí na upečený koláč nanesieme čokoládovú polevu a posypeme strúhaným kokosom. Pred podávaním pokrájame na rezy, kocky. Dobrú chuť.