Perkelt zo sójových kociek s tvarohovými haluškami

Autor receptu: hanusik

Z mojej kuchyne a nápadov. Ľahké pôstne hlavné jedlo.

3
porcie
45 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Sójové kocky, alebo rezance uvaríme v primeranom množstve vody, do ktorej predtým vložíme 1 kocku zeleninového, alebo mäsového bujónu a 1 lyžicu sójovej omáčky. Varíme max. 15 min. a scedíme.
  2. Perkeltová omáčka: na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, neskôr pridáme nakrájané paradajky, podlejeme vodou, prisolíme, okoreníme, roztlačíme 3 strúčiky cesnaku. Postupne pridáme kurkumu, oregano, hubový prášok a chilli korenie. Po 15 min. dusenia vychladiť a rozmixovať. Znova dať na oheň, pridať malé množstvo vody. Miesto smotany pridať paradajkový pretlak. Pred dovarením omáčky pridať uvarené sójové kocky. Povariť ešte asi 5 min.
  3. Tvarohové halušky: do múky vmiešame tvaroh, primerané množstvo vody a cesto podľa chuti posolíme. Vymiešame na potrebnú haluškovú konzistenciu. Do vriacej vody cesto vpúšťame cez dierkový haluškár, varíme 5 min., precedíme a prepláchneme v studenej vode.