Perfektné piškótové rezy so želé
Foto: razomzastolom
Recept na lahodný piškótový zákusok so želé. Príprava pomerne jednoduchá a výsledok veľmi poteší.
Zdroj: https://youtu.be/-37yJmW-w3g
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Plát: | |
5 ks |
|
štipka |
|
260 g |
|
85 g |
|
1 ČL |
|
50 g |
|
12 g |
|
80 g |
|
2/3 ČL |
|
20 g |
|
Krém: | |
300 ml |
|
30 g |
|
50 g |
|
20 g |
|
150 g |
|
Želé: | |
10 g (Dr.Oetker) |
|
150 ml |
|
30 g |
|
Okrem toho: | |
200 g |
|
podľa chuti (na zvlhčovanie) |
|
Postup
-
1
Plát: Tri bielky vyšľahať so soľou a s cukrom (130 g) na hustý sneh, pridať škrob a pokračovať v šľahaní na nízkych otáčkach mixéra. Pridať olej (50 g) a ocot; vymiešať do hladka. Dva bielky vyšľahať so soľou, kryštálovým (130 g) a vanilkovým cukrom, pridať žĺtky a pokračovať v šľahaní na nízkych otáčkach mixéra. Pridať múku (80 g), prášok do pečiva, kakao a olej (35 g); vymiešať do hladka. Do plechu (rozmer 20×20 cm) vystlaného papierom na pečenie naliať tmavé cesto, potom na tmavé cesto naliať svetlé. Dve vrstvy cesta zľahka premiešať vidličkou. Piecť 50-60 minút pri 170 °C, vychladiť.
- 2
Krém: Cukor rozpustiť v 150 ml mlieka, priviesť do varu. Škrob rozpustiť v 150 ml studeného mlieka a vliať do vriacej zmesi. Priviesť do varu a variť 3 minúty, vychladiť. Maslo vyšľahať s vanilkovým cukrom. Počas stáleho šľahania masla po častiach pridať uvarený krém.
- 3
Želé: Prášok na prípravu želé zmiešať s cukrom a dať do vody. Za stáleho miešania priviesť do varu, vychladiť.
- 4
Plát rozrezať na dve časti a zvlhčiť sirupom. Zostaviť v poradí: - spodný plát; - ½ krému; - piškóty so želé; - želé vychladené na izbovú teplotu naliať medzi piškóty a zákusok vložiť na 20 minút do chladničky; - ½ krému; - vrchný plát. Odložiť do chladničky na 12-24 hodín a ozdobiť podľa želania.
- 5
Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/-37yJmW-w3g
Tiež piškótový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu