Piškótový zákusok
Piškótový zákusok

Perfektné piškótové rezy so želé

razomzastolom - bez fotkyrazomzastolom, 1. decembra 2021

Recept na lahodný piškótový zákusok so želé. Príprava pomerne jednoduchá a výsledok veľmi poteší.
Zdroj: https://youtu.be/-37yJmW-w3g

20
porcií
60 minút
príprava
50-60 minút
na 170 °C

Suroviny

Plát:
5 ks
 štipka
260 g
85 g
1 ČL
50 g
12 g
80 g
2/3 ČL
20 g
Krém:
300 ml
30 g
50 g
20 g
150 g
Želé:
10 g (Dr.Oetker)
150 ml
30 g
Okrem toho:
200 g
 podľa chuti (na zvlhčovanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Plát: Tri bielky vyšľahať so soľou a s cukrom (130 g) na hustý sneh, pridať škrob a pokračovať v šľahaní na nízkych otáčkach mixéra. Pridať olej (50 g) a ocot; vymiešať do hladka. Dva bielky vyšľahať so soľou, kryštálovým (130 g) a vanilkovým cukrom, pridať žĺtky a pokračovať v šľahaní na nízkych otáčkach mixéra. Pridať múku (80 g), prášok do pečiva, kakao a olej (35 g); vymiešať do hladka. Do plechu (rozmer 20×20 cm) vystlaného papierom na pečenie naliať tmavé cesto, potom na tmavé cesto naliať svetlé. Dve vrstvy cesta zľahka premiešať vidličkou. Piecť 50-60 minút pri 170 °C, vychladiť.

  2. 2

    Krém: Cukor rozpustiť v 150 ml mlieka, priviesť do varu. Škrob rozpustiť v 150 ml studeného mlieka a vliať do vriacej zmesi. Priviesť do varu a variť 3 minúty, vychladiť. Maslo vyšľahať s vanilkovým cukrom. Počas stáleho šľahania masla po častiach pridať uvarený krém.

  3. 3

    Želé: Prášok na prípravu želé zmiešať s cukrom a dať do vody. Za stáleho miešania priviesť do varu, vychladiť.

  4. 4

    Plát rozrezať na dve časti a zvlhčiť sirupom. Zostaviť v poradí: - spodný plát; - ½ krému; - piškóty so želé; - želé vychladené na izbovú teplotu naliať medzi piškóty a zákusok vložiť na 20 minút do chladničky; - ½ krému; - vrchný plát. Odložiť do chladničky na 12-24 hodín a ozdobiť podľa želania.

  5. 5

    Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/-37yJmW-w3g

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu