Piškótový zákusok
Perfektné piškótové rezy so želé
Autor receptu: razomzastolom
Recept na lahodný piškótový zákusok so želé. Príprava pomerne jednoduchá a výsledok veľmi poteší.
20 porcií |
60 minút príprava |
50-60 minút na 170 °C |
Postup
- Plát:
Tri bielky vyšľahať so soľou a s cukrom (130 g) na hustý sneh, pridať škrob a pokračovať v šľahaní na nízkych otáčkach mixéra. Pridať olej (50 g) a ocot; vymiešať do hladka.
Dva bielky vyšľahať so soľou, kryštálovým (130 g) a vanilkovým cukrom, pridať žĺtky a pokračovať v šľahaní na nízkych otáčkach mixéra. Pridať múku (80 g), prášok do pečiva, kakao a olej (35 g); vymiešať do hladka.
Do plechu (rozmer 20×20 cm) vystlaného papierom na pečenie naliať tmavé cesto, potom na tmavé cesto naliať svetlé. Dve vrstvy cesta zľahka premiešať vidličkou.
Piecť 50-60 minút pri 170 °C, vychladiť.
- Krém:
Cukor rozpustiť v 150 ml mlieka, priviesť do varu.
Škrob rozpustiť v 150 ml studeného mlieka a vliať do vriacej zmesi. Priviesť do varu a variť 3 minúty, vychladiť.
Maslo vyšľahať s vanilkovým cukrom. Počas stáleho šľahania masla po častiach pridať uvarený krém.
- Želé:
Prášok na prípravu želé zmiešať s cukrom a dať do vody. Za stáleho miešania priviesť do varu, vychladiť.
- Plát rozrezať na dve časti a zvlhčiť sirupom.
Zostaviť v poradí: - spodný plát;
- ½ krému;
- piškóty so želé;
- želé vychladené na izbovú teplotu naliať medzi piškóty a zákusok vložiť na 20 minút do chladničky;
- ½ krému;
- vrchný plát.
Odložiť do chladničky na 12-24 hodín a ozdobiť podľa želania.
- Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/-37yJmW-w3g