Piškótový zákusok

Perfektné piškótové rezy so želé

Autor receptu: razomzastolom

Recept na lahodný piškótový zákusok so želé. Príprava pomerne jednoduchá a výsledok veľmi poteší.

20
porcií
60 minút
príprava
50-60 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Plát: Tri bielky vyšľahať so soľou a s cukrom (130 g) na hustý sneh, pridať škrob a pokračovať v šľahaní na nízkych otáčkach mixéra. Pridať olej (50 g) a ocot; vymiešať do hladka. Dva bielky vyšľahať so soľou, kryštálovým (130 g) a vanilkovým cukrom, pridať žĺtky a pokračovať v šľahaní na nízkych otáčkach mixéra. Pridať múku (80 g), prášok do pečiva, kakao a olej (35 g); vymiešať do hladka. Do plechu (rozmer 20×20 cm) vystlaného papierom na pečenie naliať tmavé cesto, potom na tmavé cesto naliať svetlé. Dve vrstvy cesta zľahka premiešať vidličkou. Piecť 50-60 minút pri 170 °C, vychladiť.
  2. Krém: Cukor rozpustiť v 150 ml mlieka, priviesť do varu. Škrob rozpustiť v 150 ml studeného mlieka a vliať do vriacej zmesi. Priviesť do varu a variť 3 minúty, vychladiť. Maslo vyšľahať s vanilkovým cukrom. Počas stáleho šľahania masla po častiach pridať uvarený krém.
  3. Želé: Prášok na prípravu želé zmiešať s cukrom a dať do vody. Za stáleho miešania priviesť do varu, vychladiť.
  4. Plát rozrezať na dve časti a zvlhčiť sirupom. Zostaviť v poradí: - spodný plát; - ½ krému; - piškóty so želé; - želé vychladené na izbovú teplotu naliať medzi piškóty a zákusok vložiť na 20 minút do chladničky; - ½ krému; - vrchný plát. Odložiť do chladničky na 12-24 hodín a ozdobiť podľa želania.
  5. Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/-37yJmW-w3g