Penne s kalamármi

Autor receptu: ewink

Rýchly a chutný recept s plodami mora.

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kalamáre v osolenej vode privedieme do varu, potom ich odstavíme. Vyberieme z nich chrupku, hlavu nakrájame na 1 cm kolieska, chápadla necháme v celku.
  2. Cibuľku pokrájame na drobno a vo woku ju na masle speníme dozlatista. Mrkvu a zeler nakrájame na drobné 5mm kocky, pridáme k cibuľke, znížime teplotu a ešte opekáme. Medzitým dáme do veľkého hrnca variť cestoviny, kým nie sú al dente.
  3. Rajčiny narežeme na polovicu a pridáme ich spolu s kalamármi a cestovinami do woku. Spolu varíme max 3 minúty,aby nám rajčiny neoddelili šupku od dužiny. Okoreníme, pridáme vegetu a bazalku a môžeme podávať. Dobrú chuť.