Pečený losos
Pečený losos
Autor receptu: rimm
Recept je jednoduchý a chutný, vždy sme robili lososa na panvici, ale koža sa prichytávala, v kuchyni bolo cítiť rybu...*
Potom mi kamarát poradil upiecť ho...
5 minút príprava |
10 minút na 190-200 °C |
Postup
- Lososa nakrájame na porcie cca 3-4 cm široké.
Nasolíme zo všetkých strán, netreba sa báť soli.
Nakoreníme a pre lepšie prepojenie rukami rozotrieme soľ aj korenie.
- Na pekáč vystlaný alobalom a pokvapkaný olivovým olejom ukladáme plátky lososa.
- Mierne pokvapkáme olivovým olejom. Poukladáme kúsky masla na plátky. Naozaj malé kúsky stačia.
- Nasekáme bazalku a posypeme plátky.
- Na plátky nasekaný cesnak poukladáme medzi plátky.
- Na pekáč vlozíme pár vetvičiek rozmarínu.
- Rúru zahrejeme na 190-200 °C a lososa vložíme do rúry na cca 10 minút.
Vypneme rúru a necháme ešte cca 10 minút v teple.
Podávame.