Pečený losos

Pečený losos

Autor receptu: rimm

Recept je jednoduchý a chutný, vždy sme robili lososa na panvici, ale koža sa prichytávala, v kuchyni bolo cítiť rybu...* Potom mi kamarát poradil upiecť ho...

5 minút
príprava
10 minút
na 190-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Lososa nakrájame na porcie cca 3-4 cm široké. Nasolíme zo všetkých strán, netreba sa báť soli. Nakoreníme a pre lepšie prepojenie rukami rozotrieme soľ aj korenie.
  2. Na pekáč vystlaný alobalom a pokvapkaný olivovým olejom ukladáme plátky lososa.
  3. Mierne pokvapkáme olivovým olejom. Poukladáme kúsky masla na plátky. Naozaj malé kúsky stačia.
  4. Nasekáme bazalku a posypeme plátky.
  5. Na plátky nasekaný cesnak poukladáme medzi plátky.
  6. Na pekáč vlozíme pár vetvičiek rozmarínu.
  7. Rúru zahrejeme na 190-200 °C a lososa vložíme do rúry na cca 10 minút. Vypneme rúru a necháme ešte cca 10 minút v teple. Podávame.