Pečený Katsu Curry

Autor receptu: 2010

Aj v japonsku maju cudne jedla, tzv. Yōshoku- pojaponstene europske. https://en.wikipedia.org/wiki/Y%C5%8Dshoku a jedno z najpopularnejsich jedal je rezen- katsu s kari omackou.

20 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Postup

  1. Tradicne sa japonsky rezen robi vyprazany ako u nas, ale robia aj pecene a su velmi dobre- takto daako. Bravcove, ja som krkovicku menej masnu, ked bola schladena tak som ju nakrajal na 1 cm rezne a cez foliu este naklepal. Ochutil sol, korenie. Obalil som ako u nas v trojobale.
  2. Japonci pouzivaju panko struhanku co je specialne vyrobena z chleba bez korky, problem je ze je uplne biela a aby boli rezne pekne zlatiste treba ju najpr trochu zafarbit oprazit. (Tu struhanku treba povtlacat do masa aby dobre drzala}
  3. Trubu si dame rozohriat na 200 C, do stredu vlozime mriezku s peciacim papierom a zlahka rezne osprejujeme olejom. Pretoze rezne su tenke struhanka "prifarbena" netreba rezne otacat su hotove za 10 minut.
  4. Na troche oleja oprazime posekanu cibulu a cesnak, podlejem vodou a pridame na etapy nakrajanu zeleninu a podusime do makka. To ich kari... asi nikdo v japonsku nerobi ale kupi hotove - rozrobia vo vode a pridaju do podusenej zeleniny a miesaju prevaria niekolko minut kym nezhustne.