Pečený bravčový bôčik

Pečený bravčový bôčik

Autor receptu: patroveckypitrs

Máme radi aj takto upravený bôčik. Je pečený na kapuste a paradajkách.

8-10
porcií
10 minút
príprava
210 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. Je to veľmi jednoduché, že skoro ani nie je čo fotiť. Bravčový bôčik umyjem, vyberiem kosti. Kožu krájam na mriežku. Celý ho dobre osolím a okorením. Do pekáča dám asi 1 dcl vody, na to položím bôčik, ktorý posypem cesnakom a rascou. Cesnak som pred tým očistil a posekal na drobno. Zavriem druhou polkou pekáča a dám do rúry na 180 °C. Na hodinu.
  2. Po hodine sa mi bôčik zbehol ako sveter v horúcej vode. Teraz bokom bôčiku natlačím kyslú kapustu a trochu dám aj pod mäso. Celé to teraz zalejem pasírovanými paradajkami. Znovu zavrem druhou polovinou a dám späť do rúry na 180 °C a na 2 hodiny znovu piecť.
  3. Po tejto dobe už potom len dopekám na 20 až 30 otvorené. A tu je výsledok. Teplotu celého pečenia si prispôsobte vlastnej rúre.
  4. Potom už len na tanier s knedľou a obed je hotový. Takto upravený bôčik je veľmi chutný a trochu zdravší od chrumkavého.
  5. Tu je ešte obrázok, že je upečený úplne na mäkko, až sa rozpadá. Nôž som musel mať dobré ostrý, aby som ho mohol krájať. Takže želám aj Vám dobrú chuť.