Pečený bravčový bôčik
Pečený bravčový bôčik
Autor receptu: patroveckypitrs
Máme radi aj takto upravený bôčik. Je pečený na kapuste a paradajkách.
8-10 porcií |
10 minút príprava |
210 minút na 180-200 °C |
Postup
- Je to veľmi jednoduché, že skoro ani nie je čo fotiť. Bravčový bôčik umyjem, vyberiem kosti. Kožu krájam na mriežku. Celý ho dobre osolím a okorením. Do pekáča dám asi 1 dcl vody, na to položím bôčik, ktorý posypem cesnakom a rascou. Cesnak som pred tým očistil a posekal na drobno. Zavriem druhou polkou pekáča a dám do rúry na 180 °C. Na hodinu.
- Po hodine sa mi bôčik zbehol ako sveter v horúcej vode. Teraz bokom bôčiku natlačím kyslú kapustu a trochu dám aj pod mäso. Celé to teraz zalejem pasírovanými paradajkami. Znovu zavrem druhou polovinou a dám späť do rúry na 180 °C a na 2 hodiny znovu piecť.
- Po tejto dobe už potom len dopekám na 20 až 30 otvorené. A tu je výsledok. Teplotu celého pečenia si prispôsobte vlastnej rúre.
- Potom už len na tanier s knedľou a obed je hotový. Takto upravený bôčik je veľmi chutný a trochu zdravší od chrumkavého.
- Tu je ešte obrázok, že je upečený úplne na mäkko, až sa rozpadá. Nôž som musel mať dobré ostrý, aby som ho mohol krájať. Takže želám aj Vám dobrú chuť.