Bravčové mäso

Pečený bôčik s cibuľou (fotorecept)

Autor receptu: dusan444

20 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kožu nakrájame na štvorčeky. Mäso osolíme, posypeme rascou a do zárezov vtlačíme nasekaný cesnak.
  2. Bôčik vložíme do pekáča kožou dole, trochu podlejeme a pečieme pri 180 st. C 30 minút.
  3. Zatiaľ si zmiešame kečup, mletú papriku, prelisovaný cesnak a šalviu.
  4. Bôčik otočíme.
  5. Potrieme ho kečupovou zmesou a zasypeme cibuľou nakrájanou na mesiačiky. A tu som pochopil, že mám malý pekáč. Ale už som to dopiekol. Podlial som trochou vody a dal piecť asi hodinu.
  6. Môžeme jesť teplé s upečenou cibuľou alebo studené s chlebom.