Bravčové mäso
Pečený bôčik s cibuľou (fotorecept)
Autor receptu: dusan444
20 minút príprava |
90 minút na 180 °C |
Postup- Kožu nakrájame na štvorčeky. Mäso osolíme, posypeme rascou a do zárezov vtlačíme nasekaný cesnak.
- Bôčik vložíme do pekáča kožou dole, trochu podlejeme a pečieme pri 180 st. C 30 minút.
- Zatiaľ si zmiešame kečup, mletú papriku, prelisovaný cesnak a šalviu.
- Bôčik otočíme.
- Potrieme ho kečupovou zmesou a zasypeme cibuľou nakrájanou na mesiačiky. A tu som pochopil, že mám malý pekáč. Ale už som to dopiekol. Podlial som trochou vody a dal piecť asi hodinu.
- Môžeme jesť teplé s upečenou cibuľou alebo studené s chlebom.
|