Vynikajúca, rýchla a zdravá pochúťka (chutí aj mužom:-)
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Baklažán umyjeme, nakrájame pozdĺžne na plátky široké asi 0,5 cm a osolíme.
- 2
Pripravíme si olivový olej, do ktorého pretlačíme očistené strúčiky cesnaku a dobre premiešame. Plátky baklažánu uložíme plech vyložený papierom na pečenie a poriadne potrieme pripraveným cesnakovým olejom (nešetríme, toto nie je diétny recept :-).
- 3
Dáme piecť do rúry vyhriatej na 220 stupňov asi na 15 minút, po prepečení obrátime na druhú stranu a už len jemne potrieme cesnakovým olejom. Dopečieme ešte cca 10 min. Chrumkavé upečené plátky baklažánu podávame s celozrnným pečivom ako predjedlo alebo ako ľahkú večeru spolu so zeleninovým šalátom, prípadne ako prílohu k ľahším druhom mäsa. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu