Pečený baklažán

katadada - bez fotkykatadada, 29. júna 2011

Vynikajúca, rýchla a zdravá pochúťka (chutí aj mužom:-)

15 minút
príprava
25 minút
na 220 °C

Suroviny

1 ks
pol šálky
3 - 4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Baklažán umyjeme, nakrájame pozdĺžne na plátky široké asi 0,5 cm a osolíme.

  2. 2

    Pripravíme si olivový olej, do ktorého pretlačíme očistené strúčiky cesnaku a dobre premiešame. Plátky baklažánu uložíme plech vyložený papierom na pečenie a poriadne potrieme pripraveným cesnakovým olejom (nešetríme, toto nie je diétny recept :-).

  3. 3

    Dáme piecť do rúry vyhriatej na 220 stupňov asi na 15 minút, po prepečení obrátime na druhú stranu a už len jemne potrieme cesnakovým olejom. Dopečieme ešte cca 10 min. Chrumkavé upečené plátky baklažánu podávame s celozrnným pečivom ako predjedlo alebo ako ľahkú večeru spolu so zeleninovým šalátom, prípadne ako prílohu k ľahším druhom mäsa. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

xanadu1955
tento pečený baklažán doslova milujem a robím ho odkedy si sem pridala tento recept a akonáhle sú baklažány za rozumnú cenu tak si ho doprajem a preto ti chcem poďakovať za perfektný , rýchly a jednoduchý recept , ktorý ale stojí za vyskúšanie a následne pochutnávanie si takže ešte raz ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia