Pečený baklažán

Autor receptu: katadada

Vynikajúca, rýchla a zdravá pochúťka (chutí aj mužom:-)

15 minút
príprava
25 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Baklažán umyjeme, nakrájame pozdĺžne na plátky široké asi 0,5 cm a osolíme.
  2. Pripravíme si olivový olej, do ktorého pretlačíme očistené strúčiky cesnaku a dobre premiešame. Plátky baklažánu uložíme plech vyložený papierom na pečenie a poriadne potrieme pripraveným cesnakovým olejom (nešetríme, toto nie je diétny recept :-).
  3. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 220 stupňov asi na 15 minút, po prepečení obrátime na druhú stranu a už len jemne potrieme cesnakovým olejom. Dopečieme ešte cca 10 min. Chrumkavé upečené plátky baklažánu podávame s celozrnným pečivom ako predjedlo alebo ako ľahkú večeru spolu so zeleninovým šalátom, prípadne ako prílohu k ľahším druhom mäsa. Dobrú chuť!