Pečený baklažán
Autor receptu: katadada
Vynikajúca, rýchla a zdravá pochúťka (chutí aj mužom:-)
15 minút príprava |
25 minút na 220 °C |
Postup
- Baklažán umyjeme, nakrájame pozdĺžne na plátky široké asi 0,5 cm a osolíme.
- Pripravíme si olivový olej, do ktorého pretlačíme očistené strúčiky cesnaku a dobre premiešame. Plátky baklažánu uložíme plech vyložený papierom na pečenie a poriadne potrieme pripraveným cesnakovým olejom (nešetríme, toto nie je diétny recept :-).
- Dáme piecť do rúry vyhriatej na 220 stupňov asi na 15 minút, po prepečení obrátime na druhú stranu a už len jemne potrieme cesnakovým olejom. Dopečieme ešte cca 10 min. Chrumkavé upečené plátky baklažánu podávame s celozrnným pečivom ako predjedlo alebo ako ľahkú večeru spolu so zeleninovým šalátom, prípadne ako prílohu k ľahším druhom mäsa. Dobrú chuť!