Pečeňová paštéta

Pečeňová paštéta s hruškami (fotorecept)

Autor receptu: onewild

Jednoduchá, jemná a hlavne chutná paštéta.

8
porcií
60 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na malom množstve masla opražíme nakrájanú cibuľu, čili papričku cesnak a nakrájané hrušky. Podlejeme červeným vínom (dal som Frankovku modrú).
  2. Hrušky dusíme asi 10 minút, víno sa zredukuje.
  3. Pridáme očistené a nakrájané pečienky, orestujeme. Dusíme cca 5 minút, zalejeme smotanou a necháme prevrieť. Pridáme korenie, rozmarín a zvyšok masla. Zmes máme pripravenú.
  4. Ešte horúce dáme do mixéra, osolíme, rozmixujeme a môžme plniť poháre.
  5. Poháre naplniť cca 1 cm od vrchu, aby zostalo miesto na roztopenú kačaciu masť, ktorou paštétu zalejeme. Takto upravená by mala paštéta vydržať 1-2 mesiace v špajzi. Ale u nás nevydrží ani 3 týždne. Z tých 800 g pečienok mi vyšlo 8 pohárov 140 ml. Dobrú chuť.