Pečeňová paštéta
Pečeňová paštéta s hruškami (fotorecept)
Autor receptu: onewild
Jednoduchá, jemná a hlavne chutná paštéta.
8 porcií |
60 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Na malom množstve masla opražíme nakrájanú cibuľu, čili papričku cesnak a nakrájané hrušky. Podlejeme červeným vínom (dal som Frankovku modrú).
- Hrušky dusíme asi 10 minút, víno sa zredukuje.
- Pridáme očistené a nakrájané pečienky, orestujeme.
Dusíme cca 5 minút, zalejeme smotanou a necháme prevrieť.
Pridáme korenie, rozmarín a zvyšok masla. Zmes máme pripravenú.
- Ešte horúce dáme do mixéra, osolíme, rozmixujeme a môžme plniť poháre.
- Poháre naplniť cca 1 cm od vrchu, aby zostalo miesto na roztopenú kačaciu masť, ktorou paštétu zalejeme. Takto upravená by mala paštéta vydržať 1-2 mesiace v špajzi.
Ale u nás nevydrží ani 3 týždne.
Z tých 800 g pečienok mi vyšlo 8 pohárov 140 ml. Dobrú chuť.