Pečené zemiaky (fotorecept)

Autor receptu: oco

Pečené zemiaky sú vhodné ako samostatné jedlo,alebo ako príloha k mäsu.

2
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Zemiaky očistímea nakrájame na plátky o hrúbke 5-7 mm.Umyté paradajky nakrájame na krúžky,alebo polkrúžky o hrúbke 5 mm.Očistenú cibuľu nakrájane na krúžky a čiastočne rozoberieme.
  2. Bylinkový olej pripravíme z čerstvej nadrobno pokrájanej bazalky,alebo petrežlenovej vňati,alebo z oboch v pomere 1:1,oleja a prelisovaného cesnaku,soli a mletého čierneho korenia.
  3. Na plech spapierom na pečenie ukladáme zemiaky,každý potrieme bylinkovým olejom,
  4. Položíme paradajku ,osolíme.
  5. Pridáme kolieska cibule a potrieme zvyškom bylinkového oleja.
  6. Prikryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry po 15 minutách odokryjeme a ďalších 15 minút dopekáme.
  7. Podávame na čínskej kapuste posypané nakrájanou pertžlenovou vňaťou a zapíjame zakysankou.Dobrú chuť.