Pečené zemiaky (fotorecept)
Autor receptu: oco
Pečené zemiaky sú vhodné ako samostatné jedlo,alebo ako príloha k mäsu.
2 porcie |
30 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Zemiaky očistímea nakrájame na plátky o hrúbke 5-7 mm.Umyté paradajky nakrájame na krúžky,alebo polkrúžky o hrúbke 5 mm.Očistenú cibuľu nakrájane na krúžky a čiastočne rozoberieme.
- Bylinkový olej pripravíme z čerstvej nadrobno pokrájanej bazalky,alebo petrežlenovej vňati,alebo z oboch v pomere 1:1,oleja a prelisovaného cesnaku,soli a mletého čierneho korenia.
- Na plech spapierom na pečenie ukladáme zemiaky,každý potrieme bylinkovým olejom,
- Položíme paradajku ,osolíme.
- Pridáme kolieska cibule a potrieme zvyškom bylinkového oleja.
- Prikryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry po 15 minutách odokryjeme a ďalších 15 minút dopekáme.
- Podávame na čínskej kapuste posypané nakrájanou pertžlenovou vňaťou a zapíjame zakysankou.Dobrú chuť.