Pečené zemiakové pirohy s kyslou kapustou a údeným mäsom
Foto: kukulienka71
Časť z nich som piekla na panvici, časť nasucho v rúre. Hádajte, ktoré mi chutili viac?
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Očistené a pokrájané zemiaky som uvarila v osolenej vode. Zliala a popučila som ich. K vychladnutým som prisypala múku a pridala 2 PL smotany, vypracovala cesto, vyvaľkala na 2-3 mm a vykrajovala kolieska. Medzitým som si priebežne pripravovala aj plnku. Varené údené mäso som pomlela, primiešala k nemu pokrájanú kyslú kapustu a nadrobno pokrájanú a na troche masti popraženú cibuľku. Plnku som ukladala na kolieska lyžičkou, preložila a spojila. Tie, ktoré som išla piecť v rúre, som ešte potrela žĺtkom s trochou smotany. Piekli sa na 180°C 25 minút. Ostatné som vysmažila na panvici v masti s olejom do chrumkava. Ako prílohu sme mali zvyšok kyslej krémovej smotany. Príjemne doplnila výbornú chuť pečených pirohov.
-
2
Tieto pirohy chutia skvelo teplé aj studené. Odpoveď na moju otázku z úvodu a podrobnejšie o príprave pirohov nájdete na mojom blogu www.cookulienka.blogspot.ch
Pekný recept!
*****
ahoj, podľa toho, akej je konzistencie. Pridala by som ju, ak je cesto tuhšie, na zjemnenie, (spojenie-zlepenie, ak sú pri príprave suchšie zemiaky a cesto sa nechce spojiť.) Kupované, ak je tvárne a mäkké, tam by som smotanu nedala, lebo bude lepkavé. Ale môžeš kupované aj nadstaviť, t.j. pridať smotanu a následne aj trochu múky, ak by sa moc lepilo. Dúfam, že som pomohla:-)