Pečené udené koleno na kapuste v pomalom hrnci fotorecept
Foto: kimlo
Keďže je tu v rámci pôstu sezóna pečených kolien, dovolím si pridať jeden recept, tentoraz zdravší, teda s kyslou kapustou, a pečený v pomalom Zobraziť celý popisKeďže je tu v rámci pôstu sezóna pečených kolien, dovolím si pridať jeden recept, tentoraz zdravší, teda s kyslou kapustou, a pečený v pomalom hrnci.
porcií
príprava
na 95 °C
Postup
-
1
Údené koleno najprv vykostíme. Kosť môžeme neskôr použiť do vývaru na fazuľu.
-
2
Urobíme si marinádu z oleja, piva, medu, papriky, korenia a cesnaku. Nesolíme. Koleno ňou dobre ponatierame a uložíme na pár hodín do chladničky.
-
3
Na dno keramickej vložky od pomalého hrnca vložíme cibuľu pokrájanú na polmesiačiky, a na ňu polovicu kyslej kapusty. Ja mám svoju, ktorú si nakladám do pohárov podľa receptu od @Rea1, robím tak už niekoľko rokov, lepšiu kapustu nepoznám.
-
4
Na kapustu položíme koleno...
-
5
...a pridáme zvyšok kapusty. Všetko ešte zalejeme zvyškom marinády. Môžeme pridať aj pivo.
-
6
Pečieme na úrovni LOW asi 5 hodín. Samozrejme, že sa dá upiecť aj v klasickom pekáči v rúre. Ja sa snažím na takéto veci čo najviac využívať pomalý hrniec. Večer zapnem, ráno mám upečené.
-
7
Upečené koleno vyberieme na pekáč, kožu nerežeme na štvorce a dáme ešte zapiecť pod gril alebo do rúry vyhriatej na 200 °C asi na 10 minút.
-
8
Koleno podávame s kapustou, knedľou, a zapíjame pivom.
-
9
Je výborné aj na studeno nakrájané na plátky, s chlebom, horčicou a chrenom...
Pekny pondelom.
A kde je recept? Ne jen ukázat, ale ať můžeme udělat.
Dobre si to spravil, vyskúšam aj túto verziu..
Na to že bývaš kúsok odo mňa, si si mohla tanier aj doniesť... :-)
Som rád že sa ti recept páči, asi robíš niekde na ortopédii keď distribujete kolená... sradnujem :-)
Budem rád ak vyskúšaš, prípadne to tu obohatíš nejakým ďalším tvojim úžasným receptom.. :-)
Vďaka za pochvalu, určite to bude super aj v normálnom pekáči..
Tie hodnoty platia aj pre rúru?
Myslím že v normálnom pekáči v rúre by si to mohol piecť podľa receptu od @kvakac . Tam je rozdiel len v tom že on použil ovar, ja marinádu a pivo. Nemal by to byť problém.
Ty ma vyslovene provojujes,ku kúpe pomalého hrnca:-)) tak sa tomu bránim,lebo už mám toľko veci, no opakovane pridávaš recepty,ktorým neviem odolať:-) páči sa mi aj táto marináda podľa @ kvakac som robila koleno na kapuste, v rúre, 4 hod.,dobre,ale Tvoje vyzerá suprovejšie:-) pekný deň zelam
Doporučujem nebrániť sa a zaobstarať si ho, určite si ho obľúbiš a ušetrí ti kopu času. A receptov na PH je vela... :-)
PH ráda zapůjčím. Jen je třeba vymyslet přepravu a nebo poslat posla.
Prosím Ťa tento mi núka predavačka,aký je Tvoj názor?
Ďakujem,pekný deň prajem:-)
www.klarstein.sk/Kuchynske-spotrebice/Kuchynski-pomocnic...
Ďakujem , si milá:-)
Myslím že by mohol byť. Nemá síce časovač ale ani môj crockpot nemá a používam spínacie hodny. Inak je to to isté, hlavne že má tú vyberateľnú keramickú vložku. Aj cena je dobrá
Ďakujem,Mirko, myslím,že rovnako použijem časovač,vyzerá dobre,aj veľkosť a na vyskúšanie dobrá cena.Pekny vecer
Až vyskúšam,dám vedieť ako som dopadol.Ďakujem za radu.
Jeeeej... ktoré tam sú diely?
A je to doma,ďakujem za povzbudenie:-)
Ďakujem, Tvoja zásluha :-)) veselý Veľkú noc a veľa vod ky uži v zdraví..
Vaša fotografia je pravdepodobne veľmi veľká. Ak máte možnosť, skúste ju zmenšiť (do 2 MB, formát .jpg) a potom pridať. Alebo nám fotku pošlite na redakcia@varecha.sk , my Vám ju zmenšíme. Ďakujeme.
Ďakujem,práve som ju poslal mailom na Vašu adresu.
Ďakujem,práve som ju poslal mailom na Vašu adresu.
Niečo nie je v poriadku, lebo sme zatiaľ od Vás nedostali žiadny mail :(
Skúsite ešte raz? Mailová adresa: redakcia@varecha.sk
Fotografia od @Bembo prišla, nech sa páči, tu je:
Krásne sa ti podarilo. Ono sa to dá samozrejme ja v rúre, ale pomalý hrniec je praktickejší. Urob aj v ňom a potom napíš rozdiely...