Pečené morčacie stehná
Pečené špikované morčacie stehná (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
20 minút príprava |
90 minút na 200 °C |
Postup- Morčacie stehná poprepichujeme tenkým nožom a do otvorov striedavo vtláčame kúsky cesnaku a na hranolčeky pokrájanú anglickú slaninu. Mäso posypeme soľou, drvenou rascou a mletým čiernym korením.
- Stehná vložíme do pekáča, pokvapkáme olejom a podlejeme troškou vody. Pekáč prikryjeme druhým pekáčom alebo alobalom a pečieme asi 90 minút. Mäso podľa potreby každých 20 - 25 minút podlievame. Či sú stehná upečené, poznáme podľa toho, že "ihlové" kosti sa dajú ľahko vytiahnuť.
- Príloha: Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a potom ich pretlačíme.
- Veľa cibule pokrájame nadrobno, osmahneme na oleji a potom zmiešame so zemiakmi, osolíme, okoreníme.
- Máme hotovo, môžeme podávať. DOBRÚ CHUŤ
|