Pečené morčacie stehná

Pečené špikované morčacie stehná (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

20 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Postup

  1. Morčacie stehná poprepichujeme tenkým nožom a do otvorov striedavo vtláčame kúsky cesnaku a na hranolčeky pokrájanú anglickú slaninu. Mäso posypeme soľou, drvenou rascou a mletým čiernym korením.
  2. Stehná vložíme do pekáča, pokvapkáme olejom a podlejeme troškou vody. Pekáč prikryjeme druhým pekáčom alebo alobalom a pečieme asi 90 minút. Mäso podľa potreby každých 20 - 25 minút podlievame. Či sú stehná upečené, poznáme podľa toho, že "ihlové" kosti sa dajú ľahko vytiahnuť.
  3. Príloha: Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a potom ich pretlačíme.
  4. Veľa cibule pokrájame nadrobno, osmahneme na oleji a potom zmiešame so zemiakmi, osolíme, okoreníme.
  5. Máme hotovo, môžeme podávať. DOBRÚ CHUŤ