Pečené plnené vykostené kuracie stehná fotorecept
Foto: izabella929
Dnešný sviatočný obed v znamení kuraciny. Pečené plnené vykostené kuracie stehná. Recept som urobila podľa dobrého kamaráta varecháča @mesiar50, ktorý mi poradil, ako na Zobraziť celý popisDnešný sviatočný obed v znamení kuraciny. Pečené plnené vykostené kuracie stehná. Recept som urobila podľa dobrého kamaráta varecháča @mesiar50, ktorý mi poradil, ako na to. Skutočne výborné jedlo.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dostala som od @mesia50 inštruktáž, ako vykostiť kuracie stehno bez poškodenia kože. Veľkú kosť som jednoducho uchytila do utierky pootočila a vylomila, otvor ktorý mi vznikol po vylomení kosti som použila ako priestor pre plnku. Menšiu kosť nebol problém už potom vybrať. Kosti som použila do vývaru, varila sa mi slepačia polievka.
-
2
Pripravila som si plnku. Rožky som nakrájala na malé kocky, pridala som nakrájanú papriku a z paradajky som použila iba dužinu. Pridala som vajce, štipku soli a zmiešala.
-
3
Do otvoru, kde bola veľká kosť som vložila plnku.
-
4
Všetky stehná som naplnila a spojila špajdlou tak, že som mäso založila z bokov a spojila na tesno spajdlou.
-
5
Osolila, okorenila a posypala štipkou papriky.
-
6
Opiekla na panvici zo všetkých strán.
-
7
Pod pokrievkou, podliate troškou vody som nechala dusiť na slabšom plameni 30 min. Napokon som mäso odkryla a nechala opiecť do chrumkava.
-
8
Ešte za horúca som odstránila špajdle.
-
9
Mäso som vyložila na kuchynský papier a nechala 15 min oddychovať.
-
10
Nakrájala som ho na plátky.
-
11
Uložila na taniere a prajem vám dobrú chuť.
Veľmi si vážim toho,že si ma spomenula pri tvojom skvelo vyzerajúcom jedle.Srdečne ťa pozdravujem z nizozemska. ♡