Pečené plnené vykostené kuracie stehná (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnešný sviatočný obed v znamení kuraciny. Pečené plnené vykostené kuracie stehná. Recept
som urobila podľa
dobrého kamaráta varecháča @mesiar50, ktorý mi poradil, ako na to. Skutočne výborné
jedlo.
5 porcií |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Dostala som od @mesia50 inštruktáž, ako vykostiť kuracie stehno bez poškodenia kože. Veľkú kosť som jednoducho uchytila do utierky pootočila a vylomila, otvor ktorý mi vznikol po vylomení kosti som použila ako priestor pre plnku. Menšiu kosť nebol problém už potom vybrať. Kosti som použila do vývaru, varila sa mi slepačia polievka.
- Pripravila som si plnku. Rožky som nakrájala na malé kocky, pridala som nakrájanú papriku a z paradajky som použila iba dužinu. Pridala som vajce, štipku soli a zmiešala.
- Do otvoru, kde bola veľká kosť som vložila plnku.
- Všetky stehná som naplnila a spojila špajdlou tak, že som mäso založila z bokov a spojila na tesno spajdlou.
- Osolila, okorenila a posypala štipkou papriky.
- Opiekla na panvici zo všetkých strán.
- Pod pokrievkou, podliate troškou vody som nechala dusiť na slabšom plameni 30 min. Napokon som mäso odkryla a nechala opiecť do chrumkava.
- Ešte za horúca som odstránila špajdle.
- Mäso som vyložila na kuchynský papier a nechala 15 min oddychovať.
- Nakrájala som ho na plátky.
- Uložila na taniere a prajem vám dobrú chuť.