Pečené mäsové guľky na špagetovom lôžku

Autor receptu: pusta

Zostala mi hotová plnka z krkovičkovej rolády, na druhý deň som pripravila z nej dalšie jedlo.

4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Mleté mäso zmiešame s dubákmi pokrájanými na drobno, ktoré sme predtým namočili na 30 minút do vlažnej vody. Pridáme soľ, prelisovaný cesnak, papriku, mleté čierne korenie, kyslú smotanu a dobre spracujeme. Vlhkými rukami vytvarujeme guľky, ktoré vložíme do pekáča s olejom a cibuľou pokrájanou na plátky.
  2. Pečieme v trúbe na 170 stupňoch za obracania a prelievania vypečenou šťavou. Medzitým si uvaríme špagety al dente podľa návodu vo vriacej osolenej vode a scedíme. Upečené guľky z pekáča vyberieme a dáme do neho uvarené špagety, ktoré vo vypečenej šťave dokončíme.
  3. Na tanieri urobíme lôžko zo špagiet, pokladieme na neho upečené guľky, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a ihned podávame.