Pečené buchty

Pečené lekvárové buchty (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Výborná jednoduchá pochúťka na raňajky, pre deti do školy, na desiatu či olovrant.* Túto jednoduchú dobrotu zvládnu upiecť aj začiatočníci.

18
porcií
30-40 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto + lekvár.
  2. Do polovice mlieka pridáme 1 ČL cukru, rozdrobíme čerstvé droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme, pridáme kryštálový a vanilínový cukor, soľ, premiešame. Prilejeme polovicu rozpusteného masla, žĺtky, vykysnutý kvások a zbytok vlažného mlieka.
  3. Vymiesime hladké cesto, ktoré pomúčime, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste.
  4. Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, vymastíme formu.
  5. Cesto rozvaľkáme, pomocou pohára vykrojíme kolieska. Do stredu dáme lekvár a urobíme buchty, ktoré ukladáme do formy.
  6. Necháme na teplom mieste nakysnúť.
  7. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20-25 minút. Pred vložením do rúry potrieme rozpusteným maslom.
  8. Upečené buchty potrieme rozpusteným maslom. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
  9. Menšia ochutnávka.