Pečené buchty
Pečené lekvárové buchty (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Výborná jednoduchá pochúťka na raňajky, pre deti do školy, na desiatu či olovrant.* Túto jednoduchú dobrotu zvládnu upiecť aj
začiatočníci.
18 porcií |
30-40 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na cesto + lekvár.
- Do polovice mlieka pridáme 1 ČL cukru, rozdrobíme čerstvé droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme, pridáme kryštálový a vanilínový cukor, soľ, premiešame. Prilejeme polovicu rozpusteného masla, žĺtky, vykysnutý kvások a zbytok vlažného mlieka.
- Vymiesime hladké cesto, ktoré pomúčime, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste.
- Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, vymastíme formu.
- Cesto rozvaľkáme, pomocou pohára vykrojíme kolieska. Do stredu dáme lekvár a urobíme buchty, ktoré ukladáme do formy.
- Necháme na teplom mieste nakysnúť.
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20-25 minút. Pred vložením do rúry potrieme rozpusteným maslom.
- Upečené buchty potrieme rozpusteným maslom. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
- Menšia ochutnávka.