Pečené kurča plnené olivovou zmesou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Žemle nakrájame na kocky a dáme do nádoby. Nadrobno nakrájanú cibuľku opečieme na
masle a pridáme k žemliam. Olivy pokrájame na štvrtiny a tiež pridáme k zmesi. Nakoniec pridáme vajcia a mlieko, osolíme, pridáme nastrúhaný muškátový oriešok a všetko zľahka premiešame.
- Umyté kurča osušíme utierkou a zvnútra osolíme, naplníme tromi štvrtinami zmesi. Naplnené kurča položíme na chrbát, kožu medzi prsami a stehnom jemne nadvihneme a do vzniknutého otvoru natlačíme zvyšnú plnku.
- Z oleja, mletej papriky, rasce a soli urobíme zmes a potrieme ňou celé kurča, podlejeme
vodou a dáme piecť do rúry na 180 oC. Počas pečenia podlievame výpekom. Plnené kurča môžeme pripraviť aj ako roládu, stačí len kurča pred plnením vykostiť a vzniknutý plát naplniť plnkou.
|