Pečené kurča plnené olivovou zmesou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Žemle nakrájame na kocky a dáme do nádoby. Nadrobno nakrájanú cibuľku opečieme na masle a pridáme k žemliam. Olivy pokrájame na štvrtiny a tiež pridáme k zmesi. Nakoniec pridáme vajcia a mlieko, osolíme, pridáme nastrúhaný muškátový oriešok a všetko zľahka premiešame.
  2. Umyté kurča osušíme utierkou a zvnútra osolíme, naplníme tromi štvrtinami zmesi. Naplnené kurča položíme na chrbát, kožu medzi prsami a stehnom jemne nadvihneme a do vzniknutého otvoru natlačíme zvyšnú plnku.
  3. Z oleja, mletej papriky, rasce a soli urobíme zmes a potrieme ňou celé kurča, podlejeme vodou a dáme piecť do rúry na 180 oC. Počas pečenia podlievame výpekom. Plnené kurča môžeme pripraviť aj ako roládu, stačí len kurča pred plnením vykostiť a vzniknutý plát naplniť plnkou.