Pečené kuracie stehná s medom, zázvorom, pomarančom a borievkami fotorecept

pusta - fotkapusta, 3. augusta 2014
Pečené kuracie stehná s medom, zázvorom, pomarančom a borievkami (fotorecept)
Foto: pusta

Pripravila som dnes kuracie stehná, ktoré som najprv marinovala v marináde z pomarančovej šťavy,zázvoru, medu, oleja a borievok, potom som ich upiekla - zase pohodlné a chutné nedeľné varenie :-)

2
porcie
20 minút
príprava
30 + 10 minút
na 180/210 gril °C

Suroviny

2 ks
1 ks
z 1 ks pomaranča
2 PL
2 PL
2 cm kúsok
4 guľôčky
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie stehná som umyla, osušila papierovou kuchynskou utierkou, osolila a nechala som ich odpočívať.

    Pečené kuracie stehná s medom, zázvorom, pomarančom a borievkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Začala som s prípravou marinády, do misky som dala nastrúhaný zázvor,...

    Pečené kuracie stehná s medom, zázvorom, pomarančom a borievkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...borievky som rozdrvila čepeľou noža,...

    Pečené kuracie stehná s medom, zázvorom, pomarančom a borievkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...pridala som ich k zázvoru,...

    Pečené kuracie stehná s medom, zázvorom, pomarančom a borievkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...priliala som med,...

    Pečené kuracie stehná s medom, zázvorom, pomarančom a borievkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ... olej,...

    Pečené kuracie stehná s medom, zázvorom, pomarančom a borievkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...pomarančovú šťavu a potom som všetko spolu dobre premiešala, kým sa med nerozpustil.

    Pečené kuracie stehná s medom, zázvorom, pomarančom a borievkami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Touto marinádou som ponatierala kuracie stehná, zvyšok marinády som priliala do pekáčika a nechala som stehná marinovať v chlade asi 2 hodiny.

    Pečené kuracie stehná s medom, zázvorom, pomarančom a borievkami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pred pečením som na kuracie stehná položila plátky pomaranča, prikryla som pekáčik alobalom a vložila piecť do trúby vyhriatej na 180 stupňov.

    Pečené kuracie stehná s medom, zázvorom, pomarančom a borievkami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pri tejto teplote som ich piekla najprv 30 minút, potom som odstránila alobal, zapla funkciu gril a dopiekla ešte 10 minút pri teplote 210 stupňov, kým pekne skaramelizoval med i kolieska pomaranča a kožička sa upiekla krásne do chrumkava. Počas pečenia som kuracie stehná prelievala výpekom.

    Pečené kuracie stehná s medom, zázvorom, pomarančom a borievkami (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Podávala som horúce s voňavou dusenou jazmínovou ryžou a s kolieskami skaramelizovaného pomaranča a podliate výpekom s borievkami.

    Pečené kuracie stehná s medom, zázvorom, pomarančom a borievkami (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Pohľad z blízka: Pekne vidno, ako na povrchu kuracieho stehna skaramelizoval med, rovnako pomarančové kolieska, kožička je krásne chrumkavá, mäsíčko je šťavnaté a mäkkučké ako masielko, má úžasnú chuť po zázvore, mede, pomaranči a borievkach, celé jedlo vytvára nádherne voňavú kompozíciu po pomarančoch, borievkach a olivovom oleji, príjemne osviežujúcej chuti.

    Pečené kuracie stehná s medom, zázvorom, pomarančom a borievkami (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

babkamt
Dobre si dnes navarila. Ja zázvor môžem, no len vtedy, keď varím len pre seba. Manžel ho nemá rád:-) Dobrá inšpirácia. 5*
1x pusta
pusta
Milá@babkamt , viem, už minule si spomínala :-)
teší ma, že tebe sa môj recept páči, sprav si radosť a upeč len pre seba :-)
dakujem za pochvalu a 5*
jozka2
mam rada masko s pecenym pomaranco alebo citronom.Dobre si pospajala chute.
terinka55
Veľmi sa mi to páči, hodné vyskúšania. Tie borievky nie sú v jedle veľmi dominantné ? Chválim kreativitu a 5*
1x pusta
pusta
@terinka55 , teší ma, že sa ti páči moja kreativita a môj recept, že ho vyskúšaš :-)
borievky v jedle nie sú dominantné, po rozdrvení uvoľňujú jemnú arómu alkoholu, konkrétne ginu, čo pridá šmrnc celému.
dakujem ti za uznanie a 5*
gitka61
Dopredu sa tesim na tvoje uzasne recepty zborievkami nemam skusenosti ale rada to vyskusam milujeme masko z ovocim. Davam 5***** velmi sa tesim a chvalim tvoj recept
pusta
@gitka61 , to ma nesmierne teší:-)
budem rada, ak vyskúšaš aj ty :-)
dakujem za krásne zhodnotenie mojej práce a za 5*
pusta
@mesiar50 - lacikám, som rada, že sa ti môj receptík páči :-)
tvoju pochvalu si veľmi vážim.
dakujem.
ampara
Určite je to výborné,ale ja by som odtiaľ dala preč ten zhorený pomaranč a uhorky sa mi tam vôbec nehodia. Ale aj tak 5*!
1x janger
pusta
@ampara , to nie je zhorený pomaranč, ale skaramelizovaný pomaranč a skaramelizovaný je aj med na ňom, nám takto úžasne chutí.
nám sa k tomu uhorky veľmi chutili, ty ich dávať nemusíš, zvoľ niečo podľa seba.
súhklasím s tebou, je to výborné.
dakujem za 5*.
jenny4
Práve som dojedla takto spravené kuriatko (bez borievok :) a je to najlepšie kura, aké som kedy spravila. Mňaaaaaaaaaam :)
brambora
dnes som sa rozhodla upiect tento recept lebo je rychly a pomerne lacny. ;) riadila som sa podla postupu, len som mala cele kuriatko a hlava derava zabudla kupit zazvor, tak bola citronova kora. a musim povedat, ze masko bolo stavnate vo vnutri a zvonku fakt chrumkava korka. :D chlapom som spravila k tomu pecene zemiaky v supke s maslom a ja som mala salat k tomu. dakujem za recept, ulozene do kk.
 scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/10628182_10202634...
pusta
@brambora , veľmi ma teší, že sa ti receptík vydaril a najmä, že vám chutil :-)))
to nič, bude zázvor na budúce.
dakujem za skvelú správu a za úžasné foto, ktoré si pridala :-)))
potešila si ma veľmi.