Pečené kuracie stehná na cesnaku s plnenými paradajkami fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 25. októbra 2013

Dnes som pre mojich blízkych pripravila tento obed...všetkým veľmi chutilo...

40 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
podľa chuti
1 PL
2 strúčiky
štipka
štipka
Plnené paradajky:
5 ks
100 g
200 ml
1 ks
2 lyžice
2




Postup

  1. 1

    Najprv som si pripravila kuracie stehná...poriadne som ich umyla, osušila, na 1 lyžici masti som ich na panvici opiekla do zlata z oboch strán...do druhej panvici som preložila opražené stehná, poliala výpekom, osolila, okorenila, posypala červenou paprikou a podliala 1 dl vody.posypala pokrájaným cesnakom....pod pokrievkou som ich piekla 45min a stále podlievala, pokiaľ sa neupiekli do chrumkava, pred koncom, som ich nechala odokryté . aby sa odparila voda a zostal iba výpek..

    Pečené kuracie stehná na cesnaku s plnenými paradajkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pokiaľ sa mäsko pieklo na panvici, pripravila som si prílohu...paradajky som poriadne umyla, utrela do sucha a vydlabala stred...zo spodnej časti som odrezala plátok , aby paradajka rovno stála a neprevrátila sa...z vnútra som ich mierne osolila...

    Pečené kuracie stehná na cesnaku s plnenými paradajkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    umyla som ryžu a pripravila základ...na kávovej lyžici oleja som opiekla pokrájanú cibuľku,l pridala som umytú ryžu a miešala chvíľu...potom som ju podliala vriacou vodou, osolila, okorenila a nechala dusiť...hotovú ryžu som ihneď pomiešala s hráškom , pridala som pokrájanú petrežlenovú vňať a naplnila do paradajok...dala som uvariť 2 vajcia na tvrdo, tieto som použila na zbobenie taniera..

    Pečené kuracie stehná na cesnaku s plnenými paradajkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    paradajky som uložila na tanier do medzier som uložila prekrojené vajcia na mesiačiky a ozdobila lístkami petržlenu..veľmi chutná príloha k pečenému mäsu...ale uvvarila som aj zemiaky, poliala ich maslom a posypala petrežlenovou vňaťkou, ak by hostia odmietli plnené paradajky...

    Pečené kuracie stehná na cesnaku s plnenými paradajkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a takto som to ponúkla mojim hosťom...podávala som k tomu ešte kápiovú čalamádu...prajem dobrú chuť..

    Pečené kuracie stehná na cesnaku s plnenými paradajkami (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

afataga
takymto obedom by som sa dala ponuknut :-) ja radsej so zemiakmi
sracz
... tak táto Tvoja farebná chuťová "kompozícia", milá @izabella929 vyzerá naozaj prudko jedlé! Pripájam sa do "šóru abonentov" na linke LC a okolité regióny!
eviana
@izabella929 , krásne a isto nesmierne chutné si pripravila stehienka len čo je pravda, a opäť krásne naaranžované jedlo, ako paleta maliara, posledné záchvevy leta si do toho jedla pričarovala :)
mariamka
ja som nepochopila ten bod c. 1.. preco sa prekladaju do inej panvice? inak krasne trcia tie "rucky" .)
salinka
Výborný obed, mne sa páčia tie mištičky s ryžou:-) A k tomuto si podávala ešte orieškové rezy...paráda!
izabella929
@afataga...obed bol úplne skvelý.-)@sracz..tvoja pochvala ma potešila.-)@som rada,že sa ti môj kombinovaný obedík zapáčil.-)@danenka...hos ťom chutilo.-)@mariamka..pre čo som prekladala? lebo mám jednu plytkú panvicu zdedenú po babičke,na ktorej sa mi krásne opečú mäská do ružova,ale podliať sa to nedá a nemám na ňu pokrievku..preto to preložím na hlbšiu panvicu s pokrievkou..@paradajkov é mištičky boli skvelé,chutili mojim hosťom..)spolu s mäskom to bolo vynikajúce...Všetkým vám ďakujem pekne za milé komentáre.-)
pusta
obyčajné jedlo dokážeš povýšiť na úžasnú lahôdku, pekne a lákavo naservírované s harmonicky vyladenými chuťami,
tatranka
Farebné,voňavé,krásne.Už len s chuťou sa pustiť do krásne naaranžovaného jedla.
mesiar50
Tvoja kreatívnosť a fantázia nemajú hranicu.Keď ti poviem,že si úžasná kuchárka a gazdinka tak je to slabé slovo.!pa pa
marienka44
@Izabella929 ,krasne pre oko a chutne pre jazyk! Gratulujem , krasne naservirovane.
Mam este jednu otazku: To pecenie v druhej panvici si robila v rúre alebo hore na sporaku /horaky/? Dakujem za odpoved a prajem krasny slnecny den.
izabella929
@marienka44...tie pečené stehná som robila na panvici...prišla som na to, že pokiaľ to pečiem pomaly s občasným podlievaním vína, alebo vody, mäso je úplne šťavnaté a nevysušené, naviac úplne sa oddeľuje od kosti, je kvalitne prepečené...v poslednej fáze už nepodlievam, nechám panvicu odkrytú, odparuje sa šťava do vtedy, kým na panvici nezostane iba tuk...robím to na plynovom sporáku na slabom plameni, aby sa dobre prepieklo aj zvnútra...mäso mám výbornú chuť a opečeie sa do chrumkava...pred týždňom som takto piekla v celosti 1kg.bravčového pliecka..najprv som na panvici opiekla do ružova na bravčovej masti, preložila do druhej hlbšej panvici a takto som ho podlievala vínom..bolo také chutné, že sme jedli bez prílohy..ja s chlebíkom..krásne sa dalo pokrájať na tenké plátky..zostane šťavnaté...podlievam iba vždy 1 dl. vody a zakryjem pokrievkou...Ďakujem pekne za komentár aj za gratuláciu.-)
cesminaz
Urcite chutne jedlo ;-) tie parajky su zlate..dobry napad trocha spestrit stol :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia