Pečené plnené kura
Pečené kura so špenátovou plnkou
Autor receptu: redakcia
Pečené kura, to je klasika. Vyskúšajte ho pre zmenu spestriť špenátovou plnkou a užívajte si výnimočnú chuť.
4 porcie |
50 minút príprava |
120 minút na 180 °C |
Postup
- Rožky na plnku nakrájané na malé kocky rozložíme na plech a pokvapkáme 1 PL oleja. V rúre vyhriatej na 180 °C usušíme dochrumkava a necháme vychladnúť.
- Pečeň a srdce zbavíme blán, na troche oleja ich
sprudka opečieme a nakrájame. Na zvyšnom oleji a masle podusíme špenátové listy.
- Vo veľkej mise zmiešame rožky, kúsky pečienky a srdca, nasekanú petržlenovú vňať, vajce, smotanu, špenát, soľ a mleté čierne korenie.
- Na kura zmiešame mäkké maslo s nastrúhanou citrónovou kôrou, šťavou, soľou a s čiernym korením, votrieme pod kožu na prsiach. Trochu si necháme na potretie. Kura naplníme špenátovou plnkou, špáradlami uzavrieme a v pekáči potrieme zvyšným maslom.
- Pečieme v prikrytom pekáči v rúre vyhriatej na 180 °C asi 120 minút, potom odokryjeme a dopečieme dozlatista.