Pečené plnené kura

Pečené kura so špenátovou plnkou

Autor receptu: redakcia

Pečené kura, to je klasika. Vyskúšajte ho pre zmenu spestriť špenátovou plnkou a užívajte si výnimočnú chuť.

4
porcie
50 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Postup

  1. Rožky na plnku nakrájané na malé kocky rozložíme na plech a pokvapkáme 1 PL oleja. V rúre vyhriatej na 180 °C usušíme dochrumkava a necháme vychladnúť.
  2. Pečeň a srdce zbavíme blán, na troche oleja ich sprudka opečieme a nakrájame. Na zvyšnom oleji a masle podusíme špenátové listy.
  3. Vo veľkej mise zmiešame rožky, kúsky pečienky a srdca, nasekanú petržlenovú vňať, vajce, smotanu, špenát, soľ a mleté čierne korenie.
  4. Na kura zmiešame mäkké maslo s nastrúhanou citrónovou kôrou, šťavou, soľou a s čiernym korením, votrieme pod kožu na prsiach. Trochu si necháme na potretie. Kura naplníme špenátovou plnkou, špáradlami uzavrieme a v pekáči potrieme zvyšným maslom.
  5. Pečieme v prikrytom pekáči v rúre vyhriatej na 180 °C asi 120 minút, potom odokryjeme a dopečieme dozlatista.