Pečené kura a Hokkaido pyré

Autor receptu: beata123

Jednoduchý a chutný recept či už na ľahký obed alebo večeru :)

4
porcie
60 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ako prvé si umyjeme a osušíme kuracie stehná. Následne si ich osolíme a okoreníme a uložíme na pekáč poliaty olejom. Necháme predhriať rúru na cca 180°C.
  2. Následne si umyjeme tekvicu a pokrájame ju na malé kúsky a spolu s niekoľkými kvapkami oleja a štipkou soli ju rukou premiešame v miske. Takto pripravenú tekvicu uložíme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Spolu s mäsom ich môžme dať piecť.
  3. Keď bude mäsko po cca 35 - 40 min hotové, môžme ho vybrať. Je možné, že tekvica bude potrebovať trošku viac času, takže ju tam môžme nechať, prípadne zvýšiť teplotu.
  4. Keď bude tekvica mäkká, vytiahneme ju. Rozmixujeme ju alebo popučíme spolu s pretlačeným cesnakom a niekoľkými lyžicami oleja. Ak je kaša príliš hustá, môžme pridať aj trochu mlieka (ako k zemiakovej kaši). Zmiešame ju ešte s čerstvými alebo sušenými bylinkami a dochutíme soľou a korením. A jedlo je hotové :) Mäsko podávame s krásne oranžovým pyré. Dobrú chuť!