Pečené kura a Hokkaido pyré
Autor receptu: beata123
Jednoduchý a chutný recept či už na ľahký obed alebo večeru :)
4 porcie |
60 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Ako prvé si umyjeme a osušíme kuracie stehná. Následne si ich osolíme a okoreníme a uložíme na pekáč poliaty olejom. Necháme predhriať rúru na cca 180°C.
- Následne si umyjeme tekvicu a pokrájame ju na malé kúsky a spolu s niekoľkými kvapkami oleja a štipkou soli ju rukou premiešame v miske. Takto pripravenú tekvicu uložíme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Spolu s mäsom ich môžme dať piecť.
- Keď bude mäsko po cca 35 - 40 min hotové, môžme ho vybrať. Je možné, že tekvica bude potrebovať trošku viac času, takže ju tam môžme nechať, prípadne zvýšiť teplotu.
- Keď bude tekvica mäkká, vytiahneme ju. Rozmixujeme ju alebo popučíme spolu s pretlačeným cesnakom a niekoľkými lyžicami oleja. Ak je kaša príliš hustá, môžme pridať aj trochu mlieka (ako k zemiakovej kaši). Zmiešame ju ešte s čerstvými alebo sušenými bylinkami a dochutíme soľou a korením.
A jedlo je hotové :) Mäsko podávame s krásne oranžovým pyré. Dobrú chuť!