Pečené králičie stehná
Pečené králičie stehná

Pečené králičie stehná s hubovo–žemľovou plnkou

Matej Homola a Lukáš Kováč
z hotela The Grand Vígľaš****, 25. marca 2020
Pečené králičie stehná s hubovo–žemľovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
45 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
4 ks
2 ks
150 ml
50 g
200 g prerastená
200 ml ( alebo biele víno)
4 strúčiky
2 ks stredne veľká
hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sušené huby namočíme. Slaninku nakrájame na malé kocky a orestujeme, pridáme nadrobno nasekanú cibuľku, pretlačený cesnak a krátko orestujeme. Potom pridáme namočené huby aj s vodou a povaríme približne 5 minút.

  2. 2

    Rožky nakrájame na malé kocky. Žĺtky zmiešame so smotanou, s posekanou petržlenovou vňaťou, pridáme soľ, mleté čierne korenie a štipku muškátového orieška. Vajcia so smotanou nalejeme na rožky a premiešame. Do plnky pridáme hubovo–slaninkovú zmes. Na záver vyšľaháme z bielkov sneh, ktorý opatrne vmiešame do plnky.

  3. 3

    Králičie stehná umyjeme a spodnú kosť stehna vyrežeme. Tým vznikne vrecko, ktoré budeme plniť. Osolené králičie stehná naplníme plnkou a vložíme do pekáča. Stehná zalejeme vývarom alebo bielym vínom, prikryjeme a dáme piecť na 180 °C približne 45 minút domäkka.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre