Pečené jahňacie pliecko
Autor receptu: frezia
Tento recept je u nas velmi oblubeny,jahnacinka je velmi zdrava a prevonana cerstvymi
bylinkami chuti vynikajuco.
Casto sa vari na Sicilii.
6 porcií |
15 minút príprava |
75 minút na 200 °C |
Postup
- Vykostime si jahnacie pliecko.Prespikujeme ho cesnakom,bylinkami,osolime okorenime a pevne zviazeme nitou,aby nam drzalo tvar.
- V panvici na olivovom oleji prudko mäsko oprazime zo vsetkych stran ,aby sa nam zatiahlo.
Do pekaca poukladame nakrajanu zeleninu /asi 2 cm kusky/ ,pridame bobkovy list,nove korenie,citronovu stavu aj s kuskom citrona,posolime,okorenime,pridame cerstve bylinky,polozime na to mäso,podlejeme vypekom,vinom a horucou vodou a pridame cherry paradajky.
- Prikryte pecieme asi hodinu na 200 ° C,potom este 15 minut odokryte.
Aj s pripravou za 1 a pol hodiny mame vynikajuce, zdrave jedlo .
Do pekaca mozeme pridat aj male zemiacky a mame vsetko z jedneho hrnca,bez zemiakov,delena strava.